0rk.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is gamen?

Gamen is volgens de Van Dale het spelen van computerspelletjes. Dit zijn dus spelletjes die niet van de computer kunnen worden gespeeld. Er is een console (zoals een playstation, xbox of computer) nodig om deze spelletjes te kunnen spelen. De spellen die worden gespeeld kunnen ook in groepen worden gespeeld of met zijn tweeën. Hiervoor is in de meeste gevallen internet nodig. Deze spellen worden gespeeld over het internet zodat grotere groepen mensen met elkaar kunnen spelen die achter verschillende computers zitten. Deze mensen kunnen achter computers over de hele wereld zitten wat het erg leukt maakt om dit te doen. De ervaring voor de meeste mensen is dat ze dit dagen achter elkaar kunnen doen doordat het niet inspannend is maar wel interessant blijft. 

Het blijft interessant doordat de spellen worden gespeeld tegen andere mensen. Dit maakt dat het minder repetitief is doordat ieder spel wat wordt gespeeld weer iets verschilt van het andere spel. De reden hierachter is dat je tegenstander continue iets anders doet dan voorgaande spellen. 

Verschillende games

Op het moment van schrijven zijn er vele duizenden verschillende games op tientallen consoles waardoor het een gevarieerd landschap bestaande uit spellen is. Dit maakt dat er voor iedereen wel iets leuks te bedenken is wat aansluit op de wensen van deze persoon. Er kan hierbij onderscheid worden gemaakt tussen offline en online games. In veel gevallen zijn de online games ook multiplayer waardoor meerdere personen tegelijkertijd kunnen spelen.

Daarnaast zijn er nog veel kleinere spellen die zijn uitgebracht. Deze spellen kunnen worden gecategoriseerd als browserspellen. Deze spellen worden, zoals de naam al verklapt, in de browser van de gamer gespeeld. Dit zorgt ervoor dat het spel niet te groot kan worden doordat de browser van de speler het spel wel moet kunnen weergeven en snel moet kunnen spelen. Deze spellen zijn in veel gevallen een paar MB’s groot en hebben een klein doel of een kleinere missie die de speler kan uitvoeren.

Doordat er veel games zijn is er natuurlijk ook veel gamenieuws. Daarbij zijn er verschillende Nederlandse websites die dit gamenieuws verkrijgen en publiceren. Dit is erg interessant doordat hierdoor de gamers op de hoogte worden gehouden van dit gamenieuws en waardoor deze gamers continue op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Een grote Nederlandse website die dit gamenieuws aan de man brengt is bijvoorbeeld Gameliner. Gameliner pubclieert gamenieuws, gamereviews en het laatste nieuws op filmgebied.

https://www.gameliner.nl