0rk.nl
Image default
Verbouwen

Spuitlijm is handig bij de bouw maar ook verbouwing

Textiel, papier, leer, karton, surprises, hout, kurk en heel veel soorten rubber kunnen onder andere aan elkaar worden geplakt door spuitlijm. Of het nu om iets hobbymatigs gaat of voor gebruik in de huishouding, de lijm is sterk, snel en vochtbestendig. Een bus spuitlijm hoort dus eigenlijk in elke gereedschapskoffer te zitten. Het gemak van het spuiten van lijm is dat uitsmeren niet nodig is, want de lijm wordt mooi gelijkmatig verdeeld. Natuurlijk zijn er ook grote lijmsystemen te koop voor professioneel gebruik. Het inspuiten van grote stukken behang gaat handig en werkt snel, zodat het mogelijk is om meters te maken.

Duizenden jaren geleden gebruikte men berkenpek om dingen aan elkaar te plakken. Gelijmde vazen zijn er door archeologen gevonden van meer dan 40.000 jaren oud. De geschiedenis van natuurlijke en dierlijke lijmen gaat heel ver terug in de tijd. Inmiddels zijn er ook kunstmatige lijmen uitgevonden, en worden voor veel toepassingen gebruikt. Permanent of voor tijdelijk gebruik, er zijn veel verschillende lijmen die ieder hun functie hebben. Spuitlijm is niet alleen voor de professional. Ook voor hobbymatig gebruik zijn er handige spuitbussen verkrijgbaar.

Technieken worden verbeterd en dat geldt ook voor alle chemische producten die er wereldwijd verkrijgbaar zijn. Samenstellingen van lijmen worden veranderd om zoveel als mogelijk de schadelijke stoffen eruit te halen. Lijmdampen zijn niet de beste dampen om in te ademen en wetten en richtlijnen zijn daarom in het leven geroepen. Het is belangrijk dat de kwaliteit van de lijmen wel goed blijven, en dat ze gewoon hun werk blijven doen. Maar inmiddels zijn er ook watergedragen spuitlijmen op de markt die ook een zeer goede hechting hebben, en praktisch reukloos zijn. Ieder klusje heeft zijn eigen moeilijkheid, en om iets te verlijmen zijn er zeer veel mogelijkheden op de markt, spuitlijm is zeker een handige oplossing.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl