0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Auto bij de dealer of uit het buitenland?

Voor de echte autofreaks is het natuurlijk prachtig om die ijzerbakken te zien rijden op de weg. Van de meeste exclusieve modellen tot de normale auto’s. Wat nog leuker is, is om je eigen auto te kopen. Dat blijft altijd een dag voor in de boeken. Ben je al toe aan een nieuwe auto, maar weet je niet waar je het zoeken moet? Dan help ik even.

Allereerst is het belangrijk dat je de afweging maakt of je een nieuwe auto koopt of een tweedehands auto. Het aanbod blijft namelijk enorm, alleen de prijs verschillen daarin zijn groot. Ik ben van mening dat de beste auto’s uit Duitsland komen, dus misschien is het wel even waard om over de grens te gaan zoeken naar een nieuwe auto. Daarnaast als je dat daadwerkelijk gaat doen, kun je altijd de auto laten importen naar Nederland.

Er zijn zeker een aantal voordelen als je dit laat doen. Je zal het meteen merken qua prijs. De auto’s uit Duitsland zo nou eenmaal goedkoper dan als je het hier in Nederland koopt. Met name als je gaat kijken naar de tweedehands auto’s. Je zult er van versteld staan, maar zelf na het betalen van de invoerrechten blijkt het alsnog goedkoper te zijn. Daarbij is er ook veel meer keuze in Duitsland, dus zijn er ook automatisch meer auto’s op de tweedehands markt.

Het kost zeker wat tijd, kennis en moeite om dit te doen. Ik raad het aan om professioneel hulp in te schakelen bij het importeren van een auto. Bedrijven aan wie je dit volledig kunt overlaten is bijvoorbeeld AutomotiveImport. Zij regelen alles wat hier bij komt kijken. Wil je extra informatie? Bezoek dan de website van AutomotiveImport om je zo goed mogelijk te laten informeren.