0rk.nl
Image default
Marketing

Wat is een PR-bureau?

Vaak hoor je dat bedrijven doen aan free publicity oftewel ‘’PR’’, maar wat is een PR bureau nu eigenlijk en wat doen ze? Natuurlijk doet het bedrijf niet zelf de PR maar laten ze dit bijna altijd doen aan een PR-bureau. Een PR-bureau is een bedrijf dat zorgt voor gratis publiciteit voor een organisatie of een ander bedrijf.

Wat doet een PR-bureau?

Vaak stellen de meeste mensen zich de vraag van ‘’wat is een pr bureau’’ of ‘’wat doet een pr bureau?’’. Een Pr-bureau is een bedrijf dat zich focust op het genereren van free publicity. Gratis publiciteit zorgt voor meer zichtbaarheid en naamsbekendheid voor jouw bedrijf of organisatie. Een PR-bureau weet exact welke soort media geschikt is voor jou, dit vooral zodat je een maximaal resultaat kan opleveren.

Als je aan gratis publiciteit doet dan zorg je ervoor dat de naam van jouw bedrijf regelmatig in de relevante media verschijnt en natuurlijk dat je gratis publiciteit krijgt. PR dat staat letterlijk voor Public Relations wat bij ons dan als publieke relaties gekend is. Een Pr-bureau zorgt voor jouw imago, ze zorgen ervoor dat jij in de spotlights gaat staan en dat anderen over jou zullen praten. Het belangrijkst hieraan is dat ze dit allemaal doen zonder te adverteren.

Free publicity

Nu we de vraag ‘’wat is een pr bureau?’’ beantwoord hebben gaan we meer uitleg geven over hoe een Pr-bureau nu eigenlijk voor free publicity zorgt. Een PR-bureau is ervaren en heeft een aantal PR-middelen in haar arsenaal.

Een aantal PR-middelen die het meest gebruikt worden en ook het meeste succes hebben zijn vooral een persbericht, een interviewpitch, een gastblog, een persevent en een persevent.

De meest bekende PR-middel is de gastblog. Een gastblog is wanneer je een artikel schrijft over een medium, dus kort gezegd wil dit eigenlijk zeggen dat je een artikel schrijft uit je eigen naam voor een ander platform dan de kanalen die jij bezit.

https://jenniferdelano.nl/wat-doet-een-pr-bureau/