0rk.nl
Image default
Zakelijk

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening heeft vier duidelijke kenmerken: je krijgt een afgesproken bedrag in één keer uitbetaald, het rentepercentage wordt tijdens de looptijd meestal niet veranderd, de periode waarin de lening wordt terugbetaald ligt vast, net zoals de termijnbedragen die je verschuldigd bent. Het bedrag dat je elke maand moet betalen bestaat uit aflossing en rente. Dit termijnbedrag blijft de hele looptijd van het geld lenen hetzelfde. Soms wordt bij persoonlijke leningen met een Lange looptijd na een bepaalde tijd het rentepercentage aangepast en daardoor betaal je ook een ander maandbedrag. Bij een persoonlijke lening is het overlijdensrisico meestal gedekt. Dat wil zeggen dat als je komt te overlijden voordat de persoonlijke lening in zijn geheel is afgelost, het restant van de lening wordt kwijtgescholden. Sommige banken hanteren daarbij een leeftijdsgrens of een bepaald maximumbedrag. Het is dus altijd goed om hier van te voren naar te informeren.Wanneer het om wat lagere bedragen gaat, ben je met een doorlopend krediet vaak iets voordeliger uit; vaak betaal je bij dezelfde instelling een lager rentepercentage voor een doorlopend krediet dan voor een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet kan dit percentage tussentijds worden verlaagd of verhoogd zodat je pas echt kunt zeggen of je voordeliger uit bent geweest als de lening in zijn geheel is afgelost. Bij de bank kun je een Persoonlijke lening schriftelijk afsluiten of telefonisch aanvragen. In het laatste geval moet je dan wel een paar gegevens bij de hand hebben: je gironummer, het bedrag dat je wilt lenen, je netto maandinkomen en eventueel dat van je partner, je maandelijkse vaste lasten zoals huur, hypotheek enzovoort. Na een kwartier word je dan teruggebeld met de mededeling of de persoonlijk lening in principe kan worden verstrekt.

Ook kan je een kleine lening afsluiten.

Een minikrediet afsluiten is vaak om voor korte duur over extra geld te beschikken. Omdat het een klein bedrag is en de periode relatief kort, is het vaak tegen een aantrekkelijke rente te lenen.

Wat je ook zou kunnen doen is in plaats van een kleine lening af te sluiten, een bedrag rood te staan op je betaalrekening. Vaak is het mogelijk om zonder al te veel moeite bijvoorbeeld 1000 euro rood te staan. Je hebt dan vaak een beter overzicht dan als je een lening afsluit. Kijk bij verschillende aanbieders waar je voordelig een klein bedrag kan lenen en waar je een goed gevoel bij hebt. Het is ook belangrijk om te kijken wat precies de voorwaarden zijn om een kleine lening af te sluiten. Kredietverstrekkers en banken hebben verschillende rentes. Daarom loont het zeker de moeite om de verschillende rentes bij de verschillende aanbieders te vergelijken.

Omdat het om een kleine lening gaat zou je ook familie of vrienden kunnen vragen om het bedrag te lenen. Maak goede afspraken en zet het eventueel op papier. Hou je met een kleine lening goed aan afspraken om een goede relatie te behouden.

http://minikredietaanvragen.com/persoonlijk-krediet-aanvragen/