Wat is een Europees haarwerk?

Wanneer u te maken heeft met haaruitval dan kan het dragen van een haarwerk, pruik of haarstukje een goede oplossing zijn. Kiest u voor het dragen van een haarwerk dan zijn er veel mogelijkheden.

U kunt kiezen uit het type haarwerk zelf maar ook in het materiaal waar dit van is gemaakt. Haarwerken worden meestal verdeeld in twee soorten, namelijk een confectie haarwerk (ook wel een ready-to-wear haarwerk genoemd) en een haarwerk dat op maat is gemaakt. 

Confectie haarwerk

Een van de kenmerken van een confectie haarwerk is dat deze al van tevoren is geproduceerd. Dit type haarwerk is dus al direct klaargemaakt om te dragen. Voor mensen die op korte termijn een pruik nodig hebben is dit dus de ideale oplossing. Bijkomend voordeel is dat confectie ook goedkoper is dan een haarwerk dat volledig op maat moet worden gemaakt. De levertijd van een ready-to-wear haarwerk is vaak al binnen 48 uur. Ondergaat u bijvoorbeeld een chemokuur en weet u dat u op korte termijn een pruik nodig heeft, dan kunt u dus kiezen uit een confectie haarwerk.

De keuze in confectie is ook enorm. Zo kunt u kiezen uit enkele plukken, een heel haarwerk en is er altijd wel iets dat bij u past. Ondanks dat het vooraf is geproduceerd en ook goedkoper is in aanschaf is ook een confectie bijna niet van echt te onderscheiden. Het blijft goed zitten (ook bij harde wind en wanneer u gaat sporten) en het zweet niet. Daarnaast kunt u ook nog eens kiezen uit syntetisch haar of een haarwerk dat is gemaakt van echt haar.

Haarwerk op maat van Europees onbehandeld haar

Een haarwerk dat is gemaakt van echt Europees en onbehandeld haar is van topkwaliteit. Het is duurder dan een syntetisch haarwerk maar het is daarintegen ook sterker. Kleuren en stylen gaat veel gemakkelijker en u kunt met dit type haarwerk ook gewoon sporten, zwemmen en andere activiteiten beoefenen. Het beweegt heel mooi en het valt mooi. Eigenlijk is het net uw eigen haar.

Heeft u een chronisch haarprobleem, last van blijvende kaalheid door bijvoorbeeld Alopecia? Kies dan voor een haarwerk dat bij u past.