0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

Wasmachine kapot? Welke soorten wasmachines zijn er?

Het gebeurt soms dat je een was wil draaien en je wasmachine ermee ophoudt. Dan kan je hem laten reparern door een monteur uit jouw omgeving van de Witgoed Reparatie Centrale. Laat je je wasmachine niet repareren, dan is het volgende stuk wellicht interessant voor je. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende soorten wasmachines zijn? Die allemaal zo hun eigen voordelen en nadelen hebben. Niet alleen zijn er verschillende soorten wasmachines maar de wasmachines zijn natuurlijk ook niet allemaal even groot! Als je wil weten welke soorten wasmachines er zijn, lees dan even verder.

Er zijn wasmachines waarbij de deur aan de voorkant zit, maar ook wasmachines waarbij de deur aan de bovenkant zit. Bij een wasmachine die een deurtje aan de voorkant heeft, is het grootste voordeel dat je er nog een droger bovenop kunt zetten. Als je droger ernaast komt, kun je nog andere spullen kwijt op de wasmachine. Het wasmiddel bijvoorbeeld. De wasmachines met een deur aan de bovenkant zijn meestal iets kleiner dan de wasmachines met de deur aan de voorkant. Er zijn tegenwoordig ook wasmachines met een deur aan de voorkant, waar je nog was bij kan doen terwijl de machine al bezig is.

Verder zijn er ook nog was-droog combinaties. Deze wasmachines wassen dus niet alleen, maar hebben ook een droger ingebouwd. Er wordt dan ook nog onderscheid gemaakt tussen wasmachines die automatisch het droogprogramma inzetten en wasmachines die je handmatig moet laten drogen. Voordeel van de was-droog combinatie is dat je niet apart nog een droger hoeft te kopen. Zo bespaar je dus ruimte. Een nadeel kan zijn, dat je wel moet opletten dat je niet teveel was in de trommel stopt. Soms werkt het drogen dan namelijk niet goed. Dat is vooral zo bij de wasmachines die automatisch over gaan op drogen.

Zoals je kunt lezen hebben de verschillende soorten wasmachines dus voor- en nadelen. Kijk dus goed wat jouw situatie is. Als je weinig ruimte heb kun je bijvoorbeeld kiezen voor een was-droog combinatie.

Related posts

CV Onderhoudsbeurt uitvoeren

Tweedehands Wasmachine aanschaffen

Waterontharder zonder zout