0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

Waar op letten bij aanschaf van een tv?

Een televisie is binnen veel huishoudens een centraal object dat veelvuldig gebruikt wordt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat men bij de aanschaf van een nieuwe televisie graag de juiste keuze wil maken. Anno nu zijn er echter veel verschillende soorten televisies op de markt, dit kan het maken van een keuze vrij lastig kan maken. Hieronder staan een aantal handvaten en tips die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Welk formaat televisie?

Eén van de hoofdvragen die vaak speelt is de vraag omtrent het formaat van de TV. Wat voor formaat bij u past hangt af van een aantal factoren. Een meespelende factor is bijvoorbeeld de afstand tot de tv. Zit u bijvoorbeeld twee meter van de tv af, dan wordt een televisie van rond de 43 inch (of iets minder) aangeraden. Zit u echter rond de vier meter van de tv af, dan kunt u kijken naar tv’s van rond de 55 à 65 inch of meer. Daarnaast komt het ook neer op persoonlijke voorkeur. Houdt u van een bescheiden scherm of bouwt u liever een home cinema? Het staat in ieder geval vast dat prachtige grote televisies hip zijn.

Welk merk?

Er zijn natuurlijk veel verschillende merken televisies op de markt. De bekende merken hebben veel modellen die vrij vergelijkbaar zijn. U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld televisies van Loewe. Deze Loewe televisies zijn uniek, premium en bieden fascinerend scherpe beelden. Veel televisies hebben zogenoemde OLED-displays. Dit houdt in dat zwarte beelden ook écht diepzwart zijn, daarnaast biedt het mogelijk om zeer dunne tv’s te produceren die energie-efficiënt zijn. Veel Loewe televisies zijn uitgerust met OLED.

Aanvullende specificaties

Wanneer u een tv gaat kopen, komt er meer bij kijken dan slechts het formaat en het merk. Het zijn vaak de aanvullende specificaties die het lastig maken. Hierboven is al even kort beschreven wat OLED inhoudt, dit is een techniek die tegenwoordig bij veel goede televisies is terug te vinden. Een andere factor die van wezenlijk belang is, is de scherpte. Hoe scherp een televisie is hangt met name af van de resolutie in pixels. Hoe meer pixels, hoe scherper. Een full HD televisie heeft bijvoorbeeld 1920×1080 pixels. Veel grotere televisies zijn 4K uitgevoerd, dit zijn 3840×2160 pixels. Hoe meer pixels, hoe scherper. Maar onthoud dat wanneer de tv groter wordt dit de scherpte tegenwerkt, het wordt dan ook aangeraden om grote televisies met een 4K resolutie (of beter) te kopen.

Online bestellen of naar de winkel?

Het blijft een dilemma. Ook al lijkt het gemak en comfort van online bestellen erg groot, als u in de winkel bent krijgt u een beter beeld van de televisie. Zo kunt u zien hoe scherp het beeld is en hoe groot de televisie is. Daarnaast wordt u in de winkel doorgaans goed geadviseerd, dit scheelt veel tijd op het gebied van research en alles wordt u vaak rustig uitgelegd. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

TV Amersfoort

Kom bijvoorbeeld eens kijken bij Morelisse in Amersfoort. Dit is het adres voor een luxe tv Amersfoort. Binnen kunt u uitgebreid inspiratie opdoen of een prachtige luxe televisie uitkiezen. Het voordeel dat u meekrijgt is dat de televisie zorgvuldig thuis bij u wordt geïnstalleerd door de technische dienst.

 

https://morelisse.nl/