0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Vier voordelen van een smart-grid

Veel mensen vragen zich af wat het een smart-grid nou precies is en hoe het ze nou precies geld bespaard. Met smart-grid technologie kan je veel geld besparen, omdat uw dagelijkse energieverbruik effectiever wordt beheerst en het milieu helpt te beschermen. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar de vele voordelen voor de mens.

Geld besparen

Door middel van hulpprogramma’s wordt de energie geregeld. Zo kan de energie op piek en dal momenten geregeld worden. Wanneer het bijvoorbeeld druk is op het net zullen andere energiebronnen worden aangesproken

  

Energieverbruik beheren

Door allerlei digitale metingen kunnen huishoudens hun energieverbruik matigen en de vraag verminderen. Het geeft de mensen toegang tot de gegevens over hun stroomverbruik. Vooral tijdens pieken met een hoog energieverbruik, waardoor de consument zelf hun keuzes kan maken wanneer wat te gebruiken.

Energiebetrouwbaarheid

Het net wordt ook een stuk betrouwbaarder door het gebruik van smart-grid technologie. Door een smart-grid worden de verbinden stabieler en de storingen minder. Mocht er wel een storing zijn? Dan wordt dat meteen doorgespeeld naar de energiemaatschappij, die op hun beurt snel aan de bel kan trekken. Hierdoor zal de storing sneller verholpen worden. Ook zouden mensen er voor kunnen kiezen voor de opslag van elektriciteit waardoor ze in tijden van een storing aanspraak kunnen maken op energie

Bescherming milieu

Tegen 2020 kunnen smart-grid systemen de luchtvervuiling door energiecentrales met wel 30% verminderen. Het netwerk zorgt er bijvoorbeeld voor dat hernieuwbare energiebronnen goed gebruikt worden zoals windparken, zonnepanelen en waterkrachtcentrales. 

 

Related posts

Alles over deurbeslag

Overweeg jij een behandeling met botox in Den Haag?

Kruiden en specerijen? Niet alleen lekker, maar ook erg gezond!