0rk.nl
Image default
Sport

Veilige stijlvolle en comfortabele rijkleding van Vestrum, Pikeur en Samshield

Zoek je comfortabele en stijlvolle rijkleding? Dan ben je merken als Vestrum, Pikeur en Samshield vast al eens tegengekomen. Binnen de paardensport zijn er een paar merken die wat kwaliteit en uitstraling met kop en schouders boven de rest uitsteken. Dat een Vestrum rijbroek of Samshield rijkleding zo populair is, is niet zo verwonderlijk. Want naast uitstraling besteden deze merken veel tijd en aandacht aan afwerking en veiligheid. Niet alleen kun je je favoriete sport veilig beoefenen, je materialen blijven ook nog eens lang netjes en mooi!

Veiligheidsmaatregelen voor ruiter en paard

Veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen de paardensport. Niet dat paardrijden onveilig is. Zeker niet, er gebeuren relatief weinig ongelukken binnen de ruitersport. Maar een vrij groot gedeelte van de ongelukken die wel gebeuren zijn ernstig omdat de ruiter van het paard valt. Tijdens een val kan bovendien niet alleen de ruiter maar ook het paard een blessure oplopen. Gelukkig zijn er verschillende spullen te koop die het risico op een ernstig ongeluk helpen verkleinen.

Veilig en trendy!

Een van de meest belangrijke veiligheidsmaatregelen die je zelf kun nemen is een goed contact met je paard. Door je paard goed te leren kennen kun je aan het gedrag herkennen of je paard zich op zijn gemak voelt of juist schichtig is. Daarnaast zijn er nog verschillende attributen die je kunt kopen om de impact van een val voor zowel jezelf als je paard te minimaliseren. Gelukkig zijn er tal van producten van bekende merken als PS of Sweden, Samshield en Vestrum die niet alleen erg veilig zijn maar er ook bijzonder stijlvol uitzien.

Een Vestrum rijbroek bijvoorbeeld, heeft een uitstekende pasvorm en biedt je daarnaast optimaal contact met je paard. Je kunt de kleinste beweging aanvoelen en je paard op die manier sturen. Het zelfvertrouwen dat je op deze manier uitstraalt breng je over op je paard.

Samshield kleding, en in het bijzonder een Samshield cap, is gemaakt om lang te mee te gaan en de ruiter optimaal comfort te bieden. Bij Samshield kun je vertrouwen op je uitrusting en dat is niet alleen belangrijk voor de veiligheid maar ook voor je uitstraling tijdens wedstrijden. Je zit rechterop wanneer je je spullen en je paard vertrouwd en bovendien zie je er fantastisch uit!