0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Vaatwasser reparatie, wat je kunt doen als de pomp niet afvoert

Als uw vaatwasser niet leegloopt, heeft u mogelijk een geblokkeerde afvoer. In veel gevallen kunt u het probleem echter alleen vinden zonder de hulp van een loodgieter. Dit is wat u moet doen:

1. Voer een anti-blokkeeroplossing uit in uw vaatwasser.

Probeer, voordat je probeert de klomp te vinden, deze te elimineren met een zelfgemaakte anti-verstoppingsoplossing. Meng baking soda en azijn en giet wat in uw lege vaatwasser. Laat vervolgens de vaatwasser draaien. Als u klaar bent, controleert u of het water is afgetapt. Als dit niet het geval is, probeert u een van de volgende twee stappen.

2. Controleer de pijp weg van de vaatwasser voor verstoppingen.

In de meeste gevallen moet u gemakkelijk de pijp kunnen zien die uw vaatwasser afvoert. Als u afvalstoffen weggooit, leidt de pijp gewoonlijk van de afwasmachine naar de afvoer, maar als u geen afvoer hebt, leidt de pijp eenvoudigweg naar de rest van de leidingen die uw huis verlaten.

Kijk onder je aanrecht en vind de pijp die je vaatwasser afvoert. Draai het water dicht, koppel deze pijp los en controleer deze op verstoppingen. Als u blokkades ziet, duw ze dan voorzichtig uit de pijp met iets dat zo lang is als een metalen hanger of een kleine handdoek. Dat werkt voor stevige afvoerpijpen, maar als je een flexibele afvoerpijp hebt die uit je vaatwasser komt, kun je er niets in krijgen. Om de verstopping te verwijderen, houdt u het uiteinde van een tuinslang naast de buis vast, zet u het water aan en laat de kracht van het water de verstopping uitdrukken. Neem in plaats daarvan de vervanging van deze pijp over.

3. Vaatwasser reparatie? Reinig eerst de filter.

Als u geen verstoppingen in de leidingen aantreft, kan het probleem zich voordoen in het filter of de afvoer of uw vaatwasser. Om toegang tot dit gebied te krijgen, moet u mogelijk een belangrijk deel van de vaatwasser apart gebruiken. Verwijder de laden uit de vaatwasser om aan de slag te gaan. Pak vervolgens een handdoek en leg deze op de bodem van de vaatwasser. Als u schroeven verwijdert zodat u de spuitarmen van de vaatwasser kunt verwijderen, helpt de handdoek ervoor te zorgen dat geen van de schroeven in uw afvoer valt.

Verwijder vervolgens stukje voor stukje alle onderdelen of de vaatwasser die naar de afvoer leidt. In de meeste gevallen verwijdert u een afvoerdeksel en een motordeksel totdat u een ronddraaiend mes en een fijnmazig filter vindt. Controleer het blad op dat moment zorgvuldig op vuil en maak het schoon. Verwijder vervolgens het filter en maak dat grondig schoon. Kleine dingen op het filter kunnen voorkomen dat het water uit de afvoer loopt. Zorg er bij het samenstellen van de vaatwasser voor dat u elk onderdeel schoonmaakt.

Als uw vaatwasser nog steeds niet leegloopt, kan er ergens anders in uw systeem een ​​blokkering optreden. Neem contact op met een witgoed reparatie bedrijf gespecialiseerd in vaatwasser reparatie om het te vinden en te verwijderen.

Bekijk ook: Teamwitgoed & Fixmywitgoed.