0rk.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een werkgever voor een medewerker geen plek meer heeft binnen de onderneming. Het vinden van een nieuwe functie voor deze medewerker kan veel tijd kosten. Daarom geven bedrijven dit vaak uit handen aan een outplacementbureau.

Wat is een outplacementbureau?

Een outplacementbureau is een bureau dat deskundig is op het gebied van begeleiding, bemiddeling en advies tijdens het hele outplacementtraject. Via een dergelijk outplacementtraject wordt de weknemer begeleid in het bemachtigen van een nieuwe baan bij een andere werkgever.
Meestal wordt een outplacementtraject zorgvuldig afgestemd op de wensen en capaciteiten van de werknemer. Elke medewerker is uniek, de ene werknemer heeft nu eenmaal iets meer en specifiekere begeleiding nodig dan de andere bij het vinden van een nieuwe functie op de arbeidsmarkt.
Wat voor soort begeleiding de werknemer precies nodig heeft, wordt vaak bepaald aan de hand van een intakegesprek. Op basis van dat gesprek maakt het outplacementbureau meestal een trajectvoorstel en offerte. Wanneer de medewerker daarmee akkoord gaat bestaat het traject meestal uit drie stappen die qua benodigde begeleiding specifiek kunnen worden ingevuld. De stappen die meestal gehanteerd worden zijn: Onderzoek ofwel beroepenoriëntatie, training en begeleiding en bemiddeling ofwel jobhunting richting een nieuwe baan. Uiteraard kan er vaak van deze stappen worden afgeweken, want zoals gezegd zijn mensen verschillend en dat geldt dus ook voor de ondersteuning die ze nodig hebben.

Outplacementbureaus zoeken

Om tot een goede keuze voor een outplacementbureau te komen kan men gebruik maken van verschillende websites die gaan over outplacement, zoals Outplacementbureaukiezen.nl, Outplacementverzekering.nl of OVAL.nl. Deze website geven uitgebreide informatie over outplacement en maken het mogelijk dat zowel werkgevers als werknemers snel in contact kunnen komen met outplacementbureaus die aansluiten bij hun persoonlijke wensen.
Persoonlijke klik is belangrijk
Maar waar moet je nu vooral goed op letten bij het kiezen van een outplacementbureau? Een goede keuze is belangrijk, want wanneer je eenmaal bent begonnen met het outplacementtraject is het moeilijk over te stappen naar een ander outplacementbureau. Je kunt je outplacementbudget immers maar één keer uitgeven. Een goede klik tussen het bureau en de werknemer, of liever gezegd tussen de coach en de werknemer is van goot belang. De weknemer wordt bij outplacement vaak begeleid door één en dezelfde persoon dus het van belang dat coach en cliënt goed met elkaar door een deur kunnen.

https://www.outplacementverzekering.nl