0rk.nl
Image default
Mode en Kleding

Blauw licht filteren

Gemiddeld zitten we zo’n 6 uur per dag naar een beeldscherm te kijken. Als je een beroep hebt waarbij je hoofdtaak is om achter een computer te werken dan ligt dat gemiddelde veel hoger. Dan kan je uitgaan van 8 uur achter een beeldscherm. Dat is natuurlijk een behoorlijke tijd waarin jouw ogen worden blootgesteld aan blauw en UV-licht. Wil je jouw ogen beter beschermen? Lees dan snel door.

Schadelijk licht

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Blauw licht kan schadelijk zijn voor ons. Blauw licht zend namelijk de meeste energie uit. Mede hierom raden we je aan om eens een blauw licht filter bril te overwegen. Het blauwe licht kan er namelijk voor zorgen dat je slechter kan slapen. Zeker als je weer vroeg op moet kan dit heel schadelijk voor je zijn. Je hebt namelijk voldoende slaap en rust nodig. Als je structureel niet voldoende rust krijgt door middel van slaap dan zal je hier de gevolgen van ervaren. Daarom adviseren we zeker aan om een blauw licht filter bril uit te proberen. Wellicht slaap je vervolgens ook veel beter.

Gevolgen blauw licht

De gevolgen van blauw licht zijn goed onderzocht en komen uit op het volgende. Al na twee uur naar een beeldscherm staren zal het volgende veroorzaken:

  • Wazig zicht: je zicht wordt waziger;
  • Vermoeide ogen: je zult merken dat je ogen vermoeid zullen aanvoelen, pas op met autorijden!;
  • Slecht focus: Je zal je slechter kunnen focussen op je werk;
  • Hoofdpijn: hoofdpijn zijn één van de meest voorkomende gevolgen van blauw licht.

Heb jij wel eens last van een van deze problemen na een lange werkdag achter de computer.

Problemen verhelpen

Wij zijn er heilig van overtuig dat deze handige brillen jou een hoop problemen kunnen besparen. Waar wacht je nog op?