0rk.nl
Image default
Financieel

Moet ik mijn net gekochte auto direct verzekeren?

Na wekenlang auto’s te hebben vergeleken op marktplaats, talloze bezoekjes bij autodealers heb je uiteindelijk je droom auto gevonden. Nadat je het eens bent geworden over de prijs en je elkaar de hand hebt geschud, is die mooie auto nu eindelijk van jou Je stapt in en rijd weg, maar toch krijg je het gevoel dat je iets vergeten bent, namelijk je het verzekeren van jouw nieuwe auto.

Verzekeringsplicht

Misschien had je al het al geraden, maar het is verstandig om jouw auto op tijd te laten verzekeren. Dit komt doordat je volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) verplicht bent om jouw auto meteen te verzekeren. Dit wordt ook wel verzekeringsplicht genoemd, deze gaat in vanaf het moment dat jij de kentekenhouder bent geworden van een auto.

Auto direct verzekeren

Je bent dus om je auto direct te verzekeren vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat. Hierom is het verstandig om dan ook direct een verzekering af te sluiten voor de auto die op jouw naam komt te staan. Dan heb je het maar alvast geregeld. En kun je een onnodige boete voorkomen. Ook voor een verzekeringsmaatschappij is het goed om te weten van wie de auto is, als een autoverzekering wordt afgesloten. De persoon die de verzekering afsluit wordt dan de verzekeringsplichtige.

Onverzekerd de weg op

Het komt nog wel eens voor dat mensen na de aankoop de auto niet direct hebben verzekerd. Veel mensen dat komt thuis wel of hebben er überhaupt nog niet over nagedacht. Let er wel op dat je absoluut niet in een auto mag rijden die niet verzekerd is. Je hebt dan kans dat je een fikse boete kan krijgen, als je onverhoopt wordt gecontroleerd door de politie. Ook een korte reis naar huis, nadat je de auto gekocht hebt mag niet. En mocht je toch onverzekerd de weg op gaan en schade rijden, dan is deze niet gedekt. En draai je dus zelf op voor alle kosten die je maakt.
Dus wees verstandig en zorg gewoon voordat je in jouw nieuwe auto stapt dat je verzekerd bent. Wel zo fijn.

https://autoverzekeringafsluiten24.nl/