0rk.nl
Image default
Financieel

Met het verkopen van je vordering krijg je gegarandeerd je geld terug

Het snelle verkopen van je vordering is niet zomaar een beslissing die je neemt, maar soms kan je als een bedrijf niet meer anders.  Je hebt een dienst of een product aan een andere organisatie of onderneming geleverd en diegene betaalt niet, vergeet te betalen of weigert zelfs om je te betalen. Je wil natuurlijk wel het geld ontvangen voor hetgeen dat jij aan de ander hebt geleverd en na een aantal keer aardig vragen en misschien wel aandringen ben je er klaar mee en wil je het op een andere manier aan gaan pakken. Door middel van het verkopen van je vordering maak je het mogelijk dat je het geld direct hebt, min het percentage dat je betaalt aan het bemiddelingsbureau voor het risico dat zij lopen, en dat je niet meer hoeft te wachten op het geld dat jij verdient. 

Grote bedragen wil je niet missen

Het kan vaak gaan om grote bedragen en daarom is het verkopen van je vordering geen slecht idee. Je loopt namelijk iedere dag het risico dat de andere onderneming failliet gaat of het geld maar niet betaalt en misschien wel nooit meer gaat betalen. Maar door middel van het bemiddelingsbureau weet je wel zeker dat je het geld krijgt. Je betaalt hen een klein percentage van de vordering en zij zorgen ervoor dat het geld wordt binnengehaald. 

Het gehele proces

Het verkopen van je vordering is stap 1 in het proces van het terughalen van het geld. Het bureau zal eerst starten met het sturen van een vriendelijk verzoek tot betaling. Geven zij hier geen gehoor aan dan zal er iemand naar het bedrijf worden toegestuurd om het geld persoonlijk op te halen. Gebeurt dit niet dan zullen er juridische stappen worden ondernomen om de debiteur alsnog aan de betalingsverplichting te laten voldoen.