0rk.nl
Image default
Vakantie

Luxe logeren bij de boer

Waar kun je lekkerder tot jezelf komen dan op de boerderij? Leven volgens het ritme van de zon. Kom tot jezelf op het platteland, waar het wemelt van de vogels, en waar je tijdens het ontbijten zomaar een nieuwsgierige koe in het naastgelegen weiland kunt aantreffen.

Natuurlijk hoef je bij op de boerderij niet op de hooizolder te slapen (al is dat vaak wel een leuke plek voor de kinderen om te spelen), maar kun je genieten van een heerlijke nachtrust in één van de luxe glamping-tenten.

Helpen op de boerderij

Alsof het slapen op een boerderij niet al avontuurlijk genoeg is, mogen de kinderen op veel boerderijen ook meehelpen. De boeren zijn dol op hun vak en vertellen hier graag over. Help de boer oogsten in de pluktuin, of ga mee wanneer de dieren gevoederd worden.  Wie weet mag je zelfs een lammetje de fles geven. Logeren bij de boer is niet alleen leuk, maar ook enorm leerzaam. Wist je, bijvoorbeeld, dat melk van een koe komt en niet uit een fabriek? Die fout zullen de kinderen nooit meer maken als ze gezien hebben hoe een koe gemolken wordt.

Glamping

Heb je nooit eerder gehoord van glamping bij de boer? Glamping betekent luxe (glamorous) kamperen (camping). Wanneer je kiest voor glamping kies je voor kamperen zonder gehannes. Geen gedoe met tentstokken, scheerlijnen of ontbrekende haringen. Geen gezoek naar een stukje grond dat vlak is en vrij van stenen. Bij glamping staat je tent al op je te wachten wanneer je aankomt. En niet zomaar een tent!  Je lodge- of safaritent is van alle gemakken voorzien. Dat begint uiteraard bij een heerlijk (echt) bed. Maar je tent is volledig gemeubileerd en voorzien van sanitair en zelfs een echte keuken.

Als je eenmaal hebt ervaren dat glamping een perfecte mix is tussen natuurbeleving, back-to-basics en luxe, wil je nooit meer anders. Kijk op www.glampings.nl voor het uitgebreide aanbod aan op kwaliteit geselecteerde boerencampings.

https://glampings.nl/logeren-bij-de-boer