Koop nu een woning in Castellon, Comunidad Valencia

Door Corona, niet mogen reizen, eventuele financiële crisis…… Veel vragen die belangrijk zijn bij de beslissing van aankoop eigen huis in Spanje. Bijna dagelijks krijgen we de vraag of het nu wel de juiste tijd is om te oriënteren naar huizen in Spanje. Voor de regio Castellon in de Comunidad Valencia is het heel duidelijk. Juist nu is het de perfecte tijd te kijken naar huizen!

In Spanje is er op het moment van schrijven een reisbeperking i.v.m. de corona maar dat weerhoudt niet om eens goed om je heen te kijken. Er zijn diverse websites waar je kan gaan zoeken naar huizen. Denk bijvoorbeeld aan idealista.com, pisos.com. Daar staat veel aanbod in en deze wordt dagelijks aangevuld.

Veel meer aanbod door Lockdown

Tijdens de lockdown in Spanje moesten Spanjaarden lang in huis blijven. Vele Spanjaarden zijn daarna op zoek gegaan naar huizen buiten de grote steden. Hierdoor is het aanbod in appartementen erg groot geworden.

Spanjaarden hebben traditioneel vele huizen in familie bezit. Deze worden volgens erfrecht weer doorgegeven aan de jongeren en de Spanjaarden zijn slecht in het afstaan van eigendom tot nu toe. Momenteel worden er vele familiehuizen aangeboden die misschien een beetje opgeknapt moeten worden maar zijn zeker de moeite waard zijn om naar te kijken. Er zitten werkelijk pareltjes tussen

Huis van de bank is best voordelig

Spanje heeft door de corona veel invloed gehad op de financiën. Er is minder geld ter beschikking en dat kan positief uitpakken voor een eventuele koper. Voorheen was afdingen moeilijk bij de aankoop van een huis maar Spanjaarden staan hier steeds meer voor open. Daarnaast staan er vrij veel huizen nog te koop die terug genomen zijn van de eigenaren door de banken in de vorige financiële crisis.

Deze woningen worden goedkoop aangeboden en als je laag bied is er een kans dat de bank akkoord gaat met je aanbod. Zelf hebben wij een huis van de bank kunnen kopen voor 2/3 van de vraagprijs. Houdt er bij bank huizen wel rekening mee dat deze vaak leeg worden opgeleverd. Keukens, badkamers e.d. zijn er vaak uitgesloopt door de vorige eigenaar voordat de bank het huis terug nam.

Wij kunnen een bezichtiging voor je doen

Zolang het reisverbod nog van kracht is kan het verstandig zijn iemand in te huren die de bezichtigingen voor je doet. Deze kan een afspraak voor je inplannen, het huis bezichtigen en (3-d) foto’s en video’s naar je mailen. Dat scheelt je veel tijd want als je zelf in Spanje bent is het ook fijn een beetje vakantie te hebben.

Zo worden onnodige bezoekjes je bespaard. Mocht je daarna wel interesse in een huis hebben dan kan je zelf komen kijken zodra dat weer kan en eventueel overgaan op aankoop. (na een flink onderhandeling).

Mochten er nog vragen zijn of wil je meer weten over de aankoop van huizen in Castellon neem dat eens contact met ons op via huis@mooicastellon.nl

 

https://www.mooicastellon.nl/koop-nu-een-huis-in-castellon/