Kozijnen en ramen

 

Hoe en waarmee plastic ramen wassen?
Om ervoor te zorgen dat de beglazing licht goed doorlaat en er mooi uitziet, moet deze periodiek worden schoongemaakt van vuil, straatstof en chemicaliën. Leer hoe u ramen correct reinigt, hoe u krassen op nieuwe ramen veegt, welke reinigingsmiddelen u kunt gebruiken voor het reinigen van profielsystemen.

Wat is de beste manier om kunststof ramen en dorpels te reinigen?
Glazenwassen De beglazing wordt minstens twee keer per jaar schoongemaakt – in het voor- en najaar. Meestal worden de ramen gewassen door bewoners van huizen in de buurt van de wegen. Vervuiling wordt verwijderd van oppervlakken:

ramen met dubbelglas,
PVC-profiel,
bevestigingsmiddelen.
Gebruik voor het wassen:

een mengsel van water (1 liter) met ammoniak (1 eetl. l.);
water gemengd met azijn (1 eetlepel per 0,5 liter water);
een oplossing van waszeep uit warm water en kleine zeepkrullen.
Voor het reinigen van ramen is het handig om een ​​droge microvezeldoek te gebruiken die goed vocht opneemt, en raamborstels. Uw ramen streeploos reinigen? Gebruik huishoudelijke chemicaliën met toevoeging van ammoniak.

Hoe ramen streeploos te reinigen?
Het is beter om het glas schoon te maken en de ramen buiten te wassen op een bewolkte dag, dit helpt om snelle uitdroging van vocht en het verschijnen van vlekken te voorkomen. Eerst moet je het frame wassen en dan de glazen eenheid. Zelfreinigende glazen unit is erg handig, vooral op hoge verdiepingen van gebouwen. Het hoeft niet te worden gewassen – het product wordt onafhankelijk gereinigd onder invloed van regendruppels en sneeuw. Bij het reinigen van raamsystemen moet het reinigingsmiddel gelijkmatig en in één richting op de oppervlakken worden aangebracht, waarbij cirkelvormige bewegingen worden vermeden. Glazen moeten worden gewassen met alcoholoplossingen van huishoudelijke chemicaliën.

Raamkozijn zorg
Onderhoud raamkozijnen Het PVC-profiel moet worden gewassen met schuurmiddelvrije producten om het plastic niet te beschadigen. Hoewel het polijsten van ramen tegen krassen helpt om slijtage door schurende stoffen te elimineren, is het beter om hun uiterlijk te voorkomen. Gebruik speciale beglazingsmassa’s om hardnekkig vuil van kunststof te verwijderen. Ze verwijderen voorzichtig en effectief vuil zonder de textuur te beschadigen, zonder de kleur van het oppervlak te vervormen. Vergeet oplosmiddel. Gebruik producten met een gel- of crèmetextuur, zeepachtig water. Spoel elke compositie goed af met water en veeg het oppervlak vervolgens droog.

Reiniging van de fittingen
Handgrepen, bevestigingsmiddelen en andere fittingen worden gereinigd met een sopje. Het moet grondig worden afgewassen. Na het reinigen van de oppervlakken van de bevestigingen, droogt u deze af en smeert u deze ten minste eenmaal per zes maanden met machineolie.

Onderhoud van afdichtingen
De afdichting verslijt tijdens het gebruik, wat de dichtheid van het raam verergert. Het rubber van het afdichtingscircuit moet periodiek worden gereinigd van vuil, stof, met een afwasmiddel zonder schuurmiddelen en daarna droogwrijven. Eens per zes maanden na reiniging moet het afdichtingscircuit worden gesmeerd met siliconen of glycerine.

Vensterbank schoonmaken
Vensterbanken moeten worden beschermd tegen watervlekken bij het besproeien van planten. Om plastic tegen vocht te beschermen, gebruikt u een zelfklevende folie voor de vensterbank, bloembakken. Een ruwe vensterbank moet worden schoongemaakt met een harde borstel; het is onaanvaardbaar om hiervoor een mes of een schraper te gebruiken.

Hoe zorg je voor raamhellingen?
Onderhoud van hellingen Kunststof hellingen zijn niet veeleisend in onderhoud, ze zijn gemakkelijk schoon te maken van vuil. Producten moeten periodiek worden verzegeld, waarbij de kit om de paar jaar wordt vervangen door een nieuwe. Hellingen van gipsplaat moeten worden geverfd. Producten met insluitsels van kurk, bamboe of gepleisterd moeten regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek. Gebruik bij de voegen een acrylkit, breng de compositie aan op de openingen en schilder het oppervlak indien nodig.

Volg de voorgestelde richtlijnen en uw vensters zullen er lang als nieuw uitzien. Verzorg ze correct en regelmatig, zodat de beglazing u zo lang mogelijk zal verrassen met schoonheid en comfort.

Kozijnen en ramen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/