Waar moet je op letten met je keuze voor een waterontharder?

De meeste mensen denken niet echt na over een waterontharder, maar het kan een hele goede aanvulling zijn op je huishouden. Helemaal als je duurzaamheid belangrijk vindt en als je alle kleine beetjes vind helpen. We vertellen je in dit artikel precies waar je op moet letten met een ontharder.

 

Wat is hierbij belangrijk?

Er zijn een aantal zaken belangrijk bij je keuze voor de beste waterontharder. Voordat we hier echter op in gaan is het belangrijk om nog even terug te gaan naar de basis, de waterontharder. Dit is namelijk een apparaat dat het kalk in je water tegen gaat. Hiervoor kun je kiezen tussen de grote industriële opties of de magnetische waterontharder. Die eerste is groter, duurder en wordt vooral gebruikt in de industrie. De tweede optie is de meest gebruiksvriendelijke optie en daarover gaat de rest van dit artikel. 

 

Een magnetische waterontharder is een apparaat in twee delen dat je aan elkaar vast kun schroeven met je waterleiding ertussen. In beide delen zit een sterke magneet die met de magnetische kracht de vorming van kalk tegen gaat. 

 

Bij je keuze voor een goede waterontharder met magneten is logischerwijs de magnetische kracht heel belangrijk. Dit wordt uitgedrukt in Gaus en is goed te meten met een speciale machine. Het is een beetje onzin om dit voor iedere mogelijke waterontharder zelf uit te zoeken. Dat is de reden dat je op waterontharderlease.nl talloze pagina’s kunt vinden die precies hier over gaat. Je vindt er een waterontharder test waarin zowel de magnetische kracht als de prijzen naast elkaar gelegd worden. 

 

Hiermee is het de bedoeling dat je een makkelijkere keuze kunt maken tussen de beste waterontharders. De vergelijking is duidelijk naast elkaar gezet en je kunt aan de hand van de data je eigen keuze maken. Je hoeft als het goed is maar een keer een waterontharder te kopen, dus doe altijd goed onderzoek.