0rk.nl
Image default
Gezondheid

Knetteren e-sigaret door e-juice

Mijn e sigaret  knettert, hoe komt dit?

Voel je vrij om je vape in te vullen met nieuwe e-juices, maar onthoud één ding: dikker betekent meer damp. Een dunnere e-vloeistof kan leiden tot een spoeloverstroming en het knetteren en spetteren van de verstuiver. Je kunt dikkere plantaardige glycerine gebruiken in plaats van dunnere propyleenglycolvloeistof. Suiker lijkt erg veel op hout wanneer het wordt verbrand. Beide bevatten cellulose die bij verbranding afbreekt. Dan verdampen de gassen en maken een knallend geluid. Het is volkomen natuurlijk dat e-sap dat knallen veroorzaakt als het door de spoel wordt verhit.

Gedraaide en gevlochten spoelen hebben een groter oppervlak, wat helpt om meer damp te produceren en wat extra knallende geluiden kan veroorzaken. Zulke spoelen hebben meer spleetjes en hoekjes, vandaar dat er meer e-vloeistof uit de spoel komt.

We hebben het hier over het af en toe knallen vanwege de gedraaide spoelopbouw, en je kunt het nauwelijks voorkomen. Zorg ervoor dat je spoel wendingen en vlechten zeer strak in je apparaat zitten.

U kunt ook een vape horen knetteren wanneer je apparaat een smal druppelpunt of schoorsteen heeft. Er blijft wat gecondenseerde damp in de vorm van druppeltjes in het apparaat achter en blokkeert de stroming. Gebruik gewoon een bredere druppeltop of schakel over op een RTC-schoorsteen.

Dus alle bovenstaande factoren kunnen van invloed zijn op het knetteren, knallen en spetteren van de vape. Het is meestal gerelateerd aan de interactie tussen e-vloeistof en spoeldraad. De condensatiedamp en extra druppels kunnen vreselijke luide ruis en spetters veroorzaken. Vape op en geniet van het lichte knetterende geluid van een werkende vape, die voldoet als een vuur in de open haard. Maar als het echt vervelend is en je voelt je ‘elektrisch geladen zenuwen’, controleer dan je e-sigaret en repareer deze indien nodig.

https://damp-e.nl/blog/e-sigaret-knettert

Related posts

Allergisch of intolerant voor voeding

TENA Lady/ Discreet.

Burn-out coaches door heel Nederland