0rk.nl
Image default
Zakelijk

Je richten op de kernzaken door middel van payrolling

Zakelijke adviseurs pleiten al lang voor het uitbesteden van niet-kernfuncties.

Een niet-kernfunctie is een functie die geen directe winst oplevert (wat betekent dat je er geen kosten voor in rekening brengt aan klanten). Een niet-kernfunctie kan essentieel zijn, maar onderscheidt je bedrijf niet strategisch van je concurrenten.

In de meeste bedrijven zijn administratieve en backoffice-activiteiten zoals de salarisadministratie geen kernfuncties.

Als zodanig zijn het potentiële kandidaten voor outsourcing.

Maar de vraag die ondernemers en managers stellen is: wat heb je er eigenlijk aan om de payroll uit te besteden? Is het de moeite waard om alleen al het onderzoek naar en de identificatie van de juiste dienstverleners te doen? Dan is er nog het werk dat nodig is om de werkzaamheden over te dragen aan de derde partij. Wegen de voordelen van outsourcing op tegen die inspanning?

Payroll is een van die kritieke functies die niet direct de omzet kan verhogen. Maar slecht uitgevoerd, kan het uw bedrijf zeer zwaar beschadigen.

En bovenal kan het de interne tijd en aandacht weghalen van de kernactiviteiten.

Bedrijven moeten voldoen aan een breed scala aan wetten als het gaat om werknemers – van overheids- tot lokaal niveau. Het kost veel tijd en aandacht voor detail om er mee om te gaan.

Er zijn de voor de hand liggende wettelijke vereisten, zoals fiscale rapportering en afdracht. Er zijn eisen met betrekking tot de inhouding van bronbelasting op het loon van de werknemer en ook de berekening van het werkgeversdeel van de belastingen. In sommige gevallen zijn er vereisten voor elektronische registratie. U moet ook weten wanneer u dingen moet indienen op elk niveau.

Belastingen zijn echter nog maar het begin.

Als werkgever moet je ook de loon- en uurwetten begrijpen. Je moet bijvoorbeeld weten wanneer je overuren moet betalen.

Dan kunnen er ook nog eens nieuwe rapporteringsvereisten zijn, en overheidsvereisten rond werkloosheidscompensatie en de verzekering van de arbeiderscompensatie zijn.

Op zoek naar payroll Nederland? Kijk dan eens op payrollkaart.nl.

https://payrollkaart.nl/