0rk.nl
Image default
Beauty en verzorging

Hoe word je cryospecialist? Met onze cryolipolyse opleiding!

Je hebt een schoonheidssalon en je wilt graag cryolipolyse behandelingen aanbieden. Maar wat is nou precies cryolipolyse? Waar moet je op letten? En hoe voer je deze behandeling uit? Om cryospecialist te worden moet je de antwoorden op dergelijke vragen weten en daarom hebben we bij Decryofabriek alles voor jou op een rijtje gezet en in onze cryolipolyse opleiding verwerkt.

Maar waarom cryospecialist worden?

Er is sinds afgelopen jaren steeds meer vraag naar de afslankbehandeling cryolipolyse, het is dé grootste trend op het gebied van beauty en slimming. Je kunt mensen pijnloos helpen aan het figuur dat zij willen. Klanten willen behandeld worden door een professional met kwalitatief hoogstaande cryo apparatuur. Dit is waar je als cryospecialist jezelf mee kunt onderscheiden van andere aanbieders en meer omzet mee kunt genereren.

Wat moet je als cryospecialist onder de knie hebben?

1. Om te beginnen leer je de theorie van cryolipolyse, wat de onderdelen van het apparaat zijn en hoe deze werken, welk behandelkopstuk je moet gebruiken, en wat de behandelinstellingen zijn.

2. Daarna leer je over hoe je een intakegesprek volgens het protocol moet uitvoeren samen met de klant, het is namelijk belangrijk dat jouw klant goed is geïnformeerd voorafgaand aan de behandeling. Hierbij bespreek je de wensen, indicatie en contra-indicaties, en bekijk je of de klant geschikt is voor de behandeling.

3. Uiteraard leer je ook over veiligheid en richtlijnen met betrekking tot BMI.

4. Vervolgens leer je te kunnen bepalen wat voor type behandelkopstuk en welke bijpassende instelling van het cryo toestel gebruikt moet worden.

5. Om af te sluiten krijg je informatie hoe je moet wegen en meten met fotografie richtlijnen met betrekking tot het behandelgebied en doe je praktijkoefeningen met een model. Hiermee voer je intake gesprekken, beoordeel je het behandelgebied, om vervolgens de behandeling uit te voeren.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een behandeling waarmee je hardnekkig vet kan verwijderen door middel van kou. Hardnekkig vet bevind zich meestal in de buik, rug en benen of armen. Het is een veilige methode waar je geen operatie of verdoving voor nodig hebt. De methode werd ontstaan door een wetenschappelijk onderzoek hoe lichaamscellen reageren op kou. Hieruit is gebleken dat vetweefsel intenser reageren dan andere cellen.

Hoe werkt cryolipolyse?

Bij een cryolipolyse behandeling wordt door middel van koeling met een uniek ontworpen behandelkopstuk geconcentreerd kou afgegeven op plekken waar je cliënt vet weg wilt hebben. Vanaf dat moment begint het lichaam het afgekoelde vetweefsel op natuurlijke wijze af te voeren. Dit proces wordt apoptose genoemd. De resultaten zijn blijvend omdat er geen nieuwe vetcellen komen op de behandelde plek als men zich aan de voedingsrichtlijnen houdt.

Cryolipolyse niet meer weg te denken

Omdat je met cryolipolyse mensen kunt helpen aan het figuur dat zij willen, en de resultaten blijvend zijn willen steeds meer mensen deze behandeling ondergaan. Cryolipolyse wordt dan ook steeds meer aangeboden, en is niet meer weg te denken in deze tijd. Met deze opleiding kun je hier van meeprofiteren.

Wil jij graag professioneel cryolipolyse aanbieden maar weet je niet hoe je dit succesvol moet aanpakken in jouw clinic? Dan hebben we aanvullend het “Beginnen met cryolipolyse behandelingen opstart plan” voor jou, lees hierover meer hier.

Wil je zo snel mogelijk aan de slag? Kijk op www.Decryofabriek.nl voor onze startpakketten cryolipolyse en begin met het uitvoeren van cryo-behandelingen!

 

https://decryofabriek.nl/