0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe belangrijk kan jij in een situatie zijn?

Heb jij het al eens meegemaakt, dat iemand naast je een beroerte krijgt? Of dat er brand ontstaat en je zo snel mogelijk het pand moet verlaten? Ik hoop het niet voor je, want het zijn natuurlijk angstige situaties die levensbedreigend kunnen zijn. Gelukkig geldt het dat er binnen een bedrijf verplicht een aantal hulpverleners moeten zijn die weten wat ze moeten doen in dit soort situaties. Natuurlijk heb je ook mensen rondlopen die van zichzelf een stapje extra willen doen om de mens te helpen.

Terugkomend op de hulpverleners binnen het bedrijf. Dit zijn mensen die een VCA cursus hebben gevolgd. Wat is VCA precies? VCA staat voor: veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Het is een veiligheidscertificering om ervoor te zorgen dat er op de werkvloer veilig gewerkt kan worden en om ongelukken te voorkomen.

Werk je in de bouw, haven of voor de overheid dan is de basiskennis over VCA verplicht. Dit is een minimale eis om werkzaamheden te mogen verrichten of toegang tot terreinen te krijgen. Ervoor kunnen zorgen dat je risico’s kunt vermijden en weet hoe je moet handelen in bepaalde situaties. Dit zorgt ervoor dat je anderen zo snel mogelijk in veiligheid kan brengen en ook veilig aan de slag kunt gaan. Deze cursussen worden aangeboden door Westpoort.

Buiten VCA cursus biedt Westpoort ook een BHV opleiding aan. Dit zijn soortgelijke cursussen maar inhoudelijk net wat anders. Wil jij zelf ook een handje extra helpen en mensen zo snel mogelijk in veiligheid kunnen brengen tijdens levensbedreigende situaties? Kijk dan op de website van Westpoort voor extra informatie over beide cursussen. Wie weet ben jij straks de reddende engel!