0rk.nl
Image default
Dieren

Waar een labrador te krijgen? Zoveel opties!

Je vrienden teef heeft net Labrador puppies gehad. Zou het niet mooi zijn om een ​​verlaten Lab te redden van het plaatselijke asiel?

Maar weet je nog dat je hoorde dat je alleen van professionele fokkers moest kopen ?! Maar die puppy in de dierenwinkel was zo pijnlijk schattig!

Het is niet dat je niet weet waar je een Labrador kunt krijgen, er zijn gewoon zoveel opties en misschien ben je een beetje onzeker over de voor- en nadelen van elke methode.

Dit artikel bespreekt de dingen die u moet overwegen voordat u die levens veranderende beslissing neemt.
Een Labrador kopen bij een professionele fokker

Kwekers zijn er in alle soorten en maten. Van toegewijde experts die rashonden fokken om te werken of te showen, voor diegene die te veel puppy’s fokken, zwerfafval na puur puur voor de verkoop zonder liefde, noch voor de gezondheid van de moeder of de kwaliteit van het nest.

(Voor meer informatie over wie de goede fokkers zijn, lees ons artikel: Labrador fokkers – Hoe vind je de goede fokkers!)

Kopen bij een goede, verantwoorde fokker is zonder twijfel de beste bron voor een kwaliteitsvolle, gezonde puppy van Labrador.

Ze geven om het algemene welzijn van het ras, evenals de gezondheid van de moeder, de kwaliteit van het nest en het geven van de puppies de beste start in het leven.
Wat moet u verwachten van een verantwoordelijke professionele fokker?

Verantwoordelijke fokkers:

    Garandeer een raszuivere en stamboom Labrador.
    Screen de ouders voor gezondheidsproblemen voordat ze gaan fokken, dus puppy’s zullen zo vrij mogelijk zijn van overgeërfde ziektes.
    Sorteer selectief op het streven naar conformiteit met de rasstandaard, zodat uw laboratorium de meeste kans heeft om er uit te zien als het perfecte laboratorium.
    Zorgvuldig socialiseren puppy’s vanaf de geboorte, zodat ze goed aangepast en zelfverzekerd voordat ze naar een nieuw huis.
    Help kopers om de juiste puppy uit het nest te kiezen op basis van hun persoonlijkheid, verwachtingen en verwachtingen. Je helpen om de pup van je dromen te krijgen.
    Biedt deskundige hulp en advies over de zorg voor de hond vanaf het moment van de puppy tot de volwassen leeftijd.

Als je naar een goede fokker gaat, zou je veel vragen moeten verwachten. Ze zullen altijd willen dat hun pups naar een goed huis gaan, zodat ze zullen controleren of u zich op de juiste plek bevindt en een goede eigenaar voor hun honden zijn.

Ze zullen u ook helpen om u te matchen met de perfecte puppy die bij uw persoonlijkheid past, zodat u niet de verkeerde hond in een opwelling kunt krijgen.

Je kent de schattige maar pittige die je aandacht trok door zijn nestgenoten te verslaan om naar je toe te rennen en de eerste te zijn die hallo zegt?

Nou ja, hij kan zeer waarschijnlijk een dominante en sterke hond worden!

Misschien zal hij niet de gemakkelijkste van het nest zijn om onder controle te houden en heeft hij misschien gewoon behoefte aan een sterke, aandachtige leider om hem onder controle te houden en om te gaan met zijn energieniveaus.
Je hebt geduld nodig

Je moet weten dat veel fokkers een lange wachtlijst hebben voor hun Labrador-puppy’s.

Ook vinden veel goede fokkers huizen voor hun nest voordat ze beginnen te fokken, dus ze zijn er zeker van dat ze alleen puppies naar de wereld brengen die bestemd zijn voor een goed huis en leven.

Dus het krijgen van een puppycursus van een fokker is niet de snelste manier en als je nu gewoon een puppy nodig hebt, NU! Dan is dit misschien niet de juiste manier voor jou.

Maar dit is een goede zaak! Het is een soort van ingebouwde ‘afkoelperiode’ en voorkomt impulsieve kopers. En niemand zou een puppy in een opwelling moeten kopen, het moet een goed doordacht en met redenen omkleed besluit zijn.
Adoptie vanuit een Labrador Rescue Center
Een triest uitziende Labrador in een krat

Miljoenen honden belanden elk jaar in schuilplaatsen of opvangcentra over de hele wereld.

En als de meest populaire hond in bijna alle Engels sprekende delen van de wereld, is het onvermijdelijk dat ontelbare Labradors zich in deze trieste situatie bevinden.

Het is ook een zeer triest feit dat veel van deze nooit opnieuw geadopteerd worden. Sommigen worden geëuthanaseerd als gebouwen op capaciteit worden bezet of er onvoldoende middelen zijn om te betalen voor de benodigde zorgniveaus.

Misschien wil je een gelukkige Labrador een tweede kans geven op leven en geluk?
Het adopteren van een oudere Labrador van een reddingskennel kan vele voordelen hebben:

    Ze zullen al getraind zijn – Geen opstaan ​​midden in de nacht om je puppy te ontlasten … of je vloer schoon te maken na de onvermijdelijke ongelukjes.
    Ze zullen grotendeels zijn gegroeid uit de mond- en kauwfase – je zou een fortuin kunnen besparen in schoenen en stoffering 😉
    Je zult minder verrassingen hebben qua gezondheid. Er is een kans op erfelijke ziektes bij puppy’s die pas verschijnen als ze adolescent of ouder zijn. Een volwassen Labrador vertoont al tekenen van onderliggende problemen, zodat u dit kunt voorkomen.
    Velen hebben al een behoorlijke hoeveelheid training ontvangen – bespaart u veel tijd en werk.

Dat gezegd hebbende …
Er zijn enkele voor de hand liggende risico’s!

Sommige honden zijn in het asiel beland vanwege gedragsproblemen die de eigenaren gewoon niet konden verhelpen of verwerken. Of misschien vanwege gezondheidsproblemen die zich hebben ontwikkeld.

Sommigen hebben mogelijk te maken gehad met mishandeling en verwaarlozing, waardoor ze psychologische littekens achterbleven.

http://labradoropvoeden.nl