Het proces van dry needling

Wilt u een behandeling dry needling in Amsterdam Zuid? Dat is zeker mogelijk! Dry needling kan helpen bij het hebben van stijve spieren en gewichten. Ook is het helpend bij pijn in de nek, schouders, polsen en heupen. Misschien heeft u wel eens gezien hoe dry needling er aan toegaat en heeft dat je afgeschrikt. Bij dry needling worden er naalden in je spieren geprikt. Dit is niet een prettig beeld, maar je spieren ontspannen er snel van! Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten, er wordt alleen een naald naar binnen gebracht. Het aanbrengen van de naald is vrijwel pijnloos. Zo pijnlijk als het eruit ziet is het dus niet.

De bijwerkingen van dry needling

Na de behandeling kunt u last krijgen van spierpijn. Dit komt omdat de spieren zwaar en vermoeid worden door de behandeling. Vaak zijn deze klachten binnen twee dagen weg. Daarna zult u de positieve effecten gaan ervaren. De spanning is van uw spieren afgehaald en dat kunt u direct nadat de spierpijn wegzakt merken. Een dry needling behandeling is zijn geld dus dubbel en dwars waard. Al wordt het ook vaak door de verzekering vergoed! Check dus eerst bij je verzekering of ze zullen behandelingen vergoeden. Dit kan je een hoop geld besparen.

De betekenis van dry needling

Dry needling is een manier van het ontspannen van spieren doormiddel van naalden. Bij dry needling word hier meestal maar 1 naald gebruikt en die word voor een korte tijd erin gebracht zodat de spier ook kort word geprikkeld. Dit heeft een ontspannende werking en is ontzettend goed voor uw spieren. Je spieren worden op precies de goede manier aangetast zodat je spieren snel en langdurig ontspannen. Het kan vaak zijn na bijvoorbeeld een massage dat het kort daarna weer terug komt of het sneller ontstaat. De kans bij dry needling is kleiner dat dit snel terugkomt. Het is vaak langdurig werkend voor verschillende delen van je lichaam.