0rk.nl
Image default
Mode en Kleding

Het kopen van een snapback

Een pet is tegenwoordig echt niet alleen nog maar een hoofddeksel. Een pet, en zeker hippe snapbacks zijn tegenwoordig steeds meer een mode-item geworden en daarmee ook een middel om je eigen stijl mee uit te kunnen drukken. Het is misschien ook wel leuk om eens uit de doeken te doen waarom een snapback eigenlijk een snapback heet.

Een snapback is een term die afkomstig is uit het Engels. De naam sluit op het uiterlijk van de pet, een snap aan de back. Een snap is een sluiting en back betekent natuurlijk achterkant. De sluiting van de pet zit aan de achterkant en is verstelbaar, wat de pet natuurlijk ook weer een heel stuk veelzijdiger maakt.

Aanvankelijk werd de snapback vooral in de sportwereld veel gedragen. Babe Ruth, een grote sportlegende uit Amerika werd bijvoorbeeld maar zelden zonder zijn snapback gezien in het stadion. Hierdoor gingen fans ook sportkleding dragen en dus ook de toen al iets bekendere snapback. Een snapback kopen is tegenwoordig ook echt niet alleen nog maar iets voor sportfans.

In de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw werden rappers en hiphoppers steeds populairder en ook zij pakten de snapback op en maakten deze iconisch voor de ‘scene’. Toch werd de snapback ook steeds vaker in de mainstream media omarmd en vandaag de dag worden snapbacks en andere petten eigenlijk door allerlei lagen van de bevolking gedragen. Het is niet langer alleen maar de pet van sporters en hun fans, of iets uit de muziekindustrie, maar ook veel mensen dragen snapbacks gewoon omdat zij deze mooi vinden. Dat is ook niet vreemd, zeker niet wanneer je je bedenkt hoe veelzijdig de snapback is. Buiten dat je de snapback natuurlijk ook in grootte kunt verstellen, heb je ze ook in vele kleuren en opdrukken verkrijgbaar, voor ieders iets wils.

http://www.snapbacks.nl/

Related posts

Waarom je rijkleding van Samshield en andere bekende merken op maat laat maken

Hoe onderhoud je een rugtas?

Trouwringen bestellen