0rk.nl
Image default
Electronica en Computers

Wie te bellen bij een storing

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder elektriciteit. Het licht, je internetaansluiting aanvragen, het is allemaal even belangrijk. Het is dan ook extra vervelend wanneer er iets niet werkt. Een goede storingsdienst kan hierbij uitkomst bieden. Gelukkig zijn er ook dinge die je zelf kunt doen zonder dat je gelijk iemand op de stoep moet hebben.

Zo zijn storingen vaak een resultaat van een overbelasting ergens in je netwerk. Wanneer een hoofdzekering is gesprongen, kan dit eraan liggen dat er teveel apparaten tegelijkertijd in gebruik zijn. Hierbij gaat het voornamelijk om apparaten met een warmte element erin, zoals de wasmachine, de droger, een kookplaat of een waterkoker. Een van deze apparaten gebruiken is vaak dan geen probleem, maar teveel tegelijk zorgt dan voor een overbelasting van het netwerk en dan springt de zekering. Als dit een gewone zekering is, kan je deze relatief eenvoudig zelf vervangen, kijk hierbij wel uit voor je handen want de zekering kan warm in temperatuur zijn. Wanneer het de hoofdzekering is die is gesprongen, begin hier dan niet zelf aan maar roep hiervoor de hulp in van een bevoegd medewerker van een energiebedrijf. Je kunt ook zelf uitproberen welk apparaat het probleem is, door deze een voor een in te schakelen. Ga hier echter niet teveel mee experimenteren en laat het werk aan een expert over wanneer je twijfelt of wanneer de problemen zichzelf niet oplossen.

Veel storingsdiensten zijn gelukkig 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar en kunnen worden ingeschakeld wanneer je met problemen in je elektriciteitsnetwerk zit. Zonder stroom zitten is natuurlijk echt niet plezieriger en is dus gelukkig ook zeker niet nodig. Roep de hulp in van een specialist en ga vooral niet teveel zelf experimenteren maar laat het over aan de specialisten op dit gebied die weten wat ze doen.

http://www.groenewegendelft.nl/