0rk.nl
Image default
Bedrijven

Het beste voor je koe

Koeien zijn voor de boer vaak toch een van de belangrijkste beesten van de hele boerderij. De koeien geven namelijk een hoop melk die op verschillende manieren gebruikt kan worden, want er zijn een hoop producten die er vanuit gemaakt kunnen worden. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld kaas, yoghurt, boter en karnemelk. In Nederland zijn melk koeien een belangrijk product. Het is dus ook belangrijk dat de koeien goed verzorgd worden in de tijd dat ze gebruikt worden als melkkoeien.

Daarom is het, voor boeren die gefocust zijn op het melken van koeien, belangrijk dat er voldoende apparatuur is dat ervoor zorgt dat de koeien op tijd gemolken worden en dat alles wat erna gebeurt zo efficiënt mogelijk gebeurt. Hierbij moet je denken aan het koelen van de melk. Dit kan gedaan worden met de inzet van een voorkoeler. De voorkoeler zorgt ervoor dat het melk gekoeld wordt met behulp van het water dat normaal wordt gebruikt om aan het vee te geven. Dit zorgt ervoor dat de melk verkoeld wordt en het water wat warmer wordt. Over het algemeen vinden de koeien dit juist lekker. Je vangt hier dus twee vliegen in 1 klap mee.

Dit is een van de mogelijkheden die je kunt inzetten voor de koeien. Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van een koeborstel. Met een koeborstel kun je ervoor zorgen dat je koeien goed schoon blijven. Een koeborstel zorgt er namelijk voor dat de hele koe, zelfs de onderkant, goed schoongemaakt worden. Het voordeel hiervan is dat de koeien dan geen ziektes en parasieten op kunnen lopen. Dit bespaart dan weer kosten op tripjes naar de dierenarts. Zo valt er hier en daar toch nog wel wat te besparen, terwijl je toch nog het beste voor je koeien kunt regelen en kosten kunt besparen.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl