Een overzicht van de populairste dakbedekkingen

De juiste dakbedekking beschermt uw woning tegen de verschillende weersomstandigheden en zorgt er tegelijkertijd voor dat het huis er prachtig uitziet. Afhankelijk van het soort dak hebt u de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en het is dan ook belangrijk de verschillende mogelijkheden grondig te vergelijken voordat u een keuze maakt.

 

Hellend dak: dakpannen

Dakpannen zijn en blijven de populairste dakbedekking voor hellende daken. Dakpannen zijn namelijk bestand tegen de verschillende weersomstandigheden, ze zijn erg kleurvast en het is bovendien ook nog eens een milieuvriendelijke keuze. Dakpannen worden uit verschillende materialen vervaardigd. Zo bestaan er keramische, betonnen en leien dakpannen. Keramische dakpannen uit klei geven een zeer authentieke look aan uw dak. Ze komen in verschillende kleuren voor en gaan erg lang mee. Betonnen dakpannen zijn, vergeleken met de keramische, iets goedkoper en zijn eenvoudiger te plaatsen. De levensduur iets wel iets korter, al kan u een beschermlaag aanbrengen die ze iets duurzamer maakt. Een leien dak is tenslotte exclusiever en zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling

 

Hellend dak: Metaalplaten of riet

Naast dakpannen hebt u voor een hellend dak nog twee andere mogelijkheden. Zo kan u voor praktische metalen dakplaten kiezen. Metaal is namelijk een sterk materiaal dat lang meegaat, onderhoudsvrij en eenvoudig te plaatsen is. Bovendien passen de metaalplaten perfect bij de strakke moderne woningen van tegenwoordig. Een rieten dak is tenslotte de meest authentieke keuze. Al is riet iets duurder en heeft het regelmatig onderhoud nodig, het prachtige landelijke karakter van een rieten dak overtuigt heel wat mensen om toch voor dit materiaal te kiezen.

 

Plat dak: EPDM of bitumen

Voor een plat dak zijn EPDM en bitumen de meest populaire keuzes. EPDM is een elastische en onderhoudsvriendelijke rubbersoort. Het beschermt uw dak uitstekend tegen vervorming en scheuring, waardoor het dak perfect bestand is tegen grote temperatuurverschillen. Bovendien is EPDM Uv-bestendig en blijft het dak met deze dakbedekking beloopbaar. Bitumen, ook wel roofing of dakleer genoemd, is een iets goedkoper materiaal. Vergeleken met EPDM is bitumen echter moeilijker te plaatsen en heeft het een kortere levensduur, waardoor men toch vaak voor het duurdere EPDM kiest.

 

Plat dak: PVC of een groendak

Verder kan u ook nog voor een kunststof dak kiezen. Het sterke PVC is net als EPDM zeer elastisch. Bovendien bestaat er een witte variant. De witte dakbedekking is nog beter tegen hoge temperaturen bestand en zorgt dan ook voor een koele woning tijdens de hete zomermaanden. Tenslotte is een groendak een zeer unieke oplossing. U bedekt uw dak met planten, mossen en struiken. U hebt hier wel een aangepaste dakconstructie voor nodig en u moet het groen natuurlijk blijven onderhouden.

 

DakVlak

Woont u in de omgeving van Haarlem en weet u niet goed welke dakbedekking geschikt is voor uw dak? Contacteer DakVlak dan eens. Deze dakdekker Haarlem heeft jarenlange ervaring en staat u graag met professioneel advies bij. Ook als u last heeft van een lekkage Haarlem kan u op deze dakdekker Haarlem rekenen. Problemen met de dakbedekking zijn namelijk vaak de oorzaak van een eventueel lekkage Haarlem. Het is trouwens belangrijk dat u bij het minste vermoeden van een lekkage meteen professionele hulp inschakelt om nare gevolgen te voorkomen. Het vakkundige team van DakVlak staat dan ook steeds paraat, zodat elk probleem meteen de wereld uit geholpen wordt!

 

https://dakdekker-haarlem.nu/