0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Dit is de dakbedekking waarvoor jij moet gaan!

Wanneer je bezig bent met het bouwen van een huis, kom je vanzelf tot het dak. Van welk materiaal wordt jouw dak gemaakt? Hoe verhoudt jouw dak zich tot de rest van het huis? Wat zijn de kosten hiervan? Zoals je al merkt, is het uitzoeken van de juiste dakbedekking niet iets dat je in een paar minuten doet: dit kost meer tijd. Om jou alvast een beetje op weg te helpen, hebben we dit blog voor je geschreven. Hier lees je precies waar jij op moet letten als je binnenkort voor de juiste dakbedekking wilt kiezen!

Een dak van riet

 Je kent ze vast wel: die prachtige woningen met zo’n karakteristiek rieten dak. Naast de uitstraling heeft een rieten dak als bijkomend voordeel dat het erg efficiënt is. Dankzij de holle stengels biedt het riet namelijk een goede, isolerende- en warmte reflecterende werking. Twijfel je over een rieten dak of bijvoorbeeld over het idee of een rieten dak wel helemaal in je straat past? Laat dan een 3D-foto maken. Zo krijg je meteen een realistisch beeld van hoe een rieten dak op jouw huis eruit ziet!

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer

Een andere mogelijkheid qua dakbedekking is Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, beter bekend als ‘EPDM’. Deze dakbedekking kent zijn oorsprong in het Midden-Oosten rond de jaren 50. Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer moest bestand zijn tegen grote temperatuurschommelingen en uv-straling. Hiernaast biedt EPDM dakbedekking een boel elasticiteit. Dit heeft vooral een langere levensduur tot gevolg. Vaak wordt EPDM samen gebruikt met grind of een daktuin, vanwege een niet al te hoge isolatiewaarde. Wil je epdm kopen? Neem dan gerust een kijkje bij EPDM Tigt!

Nog groener!

Al veel jaren bedekt men woningen met klimop en andere plantensoorten. Door bijvoorbeeld klimop langs een woning te laten groeien, stijgt de isolatiewaarde aanzienlijk. Ook jouw dak kun je uiteraard bedekken met groen. Zo kun je ervoor kiezen om jouw dak te beleggen met mossen, bloemen, bomen en grassen. Een bijkomend voordeel van groen als dakbedekking is dat het regenwater beter afgevoerd wordt en je jouw dak beter beschermt tegen erosie. Een ander voordeel dat we niet mogen vergeten, is de geweldige uitstraling van een groen dak. Dit zorgt namelijk voor rust en een natuurlijk gezicht. En zeg nou eerlijk: wie wil dat niet?

 

https://www.epdm-tigt.nl/

Related posts

Een shake voor je haar, nagels en huid

Redenen waarom u niet beter wordt in het schaakspel

Weinig daadkracht? Let dan goed op!