0rk.nl
Image default
Electronica en Computers

De laatste ontwikkelingen van de 3d pen

Wanneer we de 3d pen bekijken dan zien we een enorme ontwikkeling van de markt. Tegenwoordig kun je al in de bouwmarkt in Nederland een 3d pen vinden maar ook overal online is de 3d pen te koop. Toch zijn er behoorlijke verschillen te constateren bij de pennen en het gebruik. Er komen steeds meer leveranciers die de markt van de 3d pen ook hebben ontdekt en technologische veranderingen doorvoeren die het gebruik van de 3d pen alleen maar verbeteren. In dit artikel zullen we proberen deze verschillen duidelijk te maken als ook de mogelijkheden voor het gebruik van de 3d pen toelichten.

Van eerste model naar generatie vijf.

Jazeker we hebben momenteel al vijf verschillende generaties 3d pennen gehad en de ontwikkeling gaat nog steeds verder door. Wanneer we de eerste doodler pen of basic 3d pen bekijken dan zien we dat deze pennen groot en vaak verstopt raakte. Bovendien zijn er meer filamenten op de markt gekomen die het mogelijk moet maken dat de 3d pen op temperatuur instelbaar moet zijn. De nieuwste modellen van de vijfde generatie 3d pennen hebben deze verbeteringen maar ook LCD display, geschikt voor linkshandige, ABS, Woodfill, verstopping bestendig voor PLA en een dubbelklik doorvoer bijvoorbeeld.

Meer toepassingen

Wat je ook ziet is dat de markt nu veel breder is geworden en er steeds meer gebruikers komen die zichzelf vertegenwoordigen via youtube kanalen en of speciale hobby websites. Ontwerpen voor de 3d pen worden regelmatig via pinterest gedeeld en ook de mogelijkheden voor het maken van een uniek ontwerp worden door alle nieuwe filament soorten enorm uitgebreid. Polaroid is zelfs de 3d wereld ingedoken en heeft een speciale app voor de ipad laten ontwikkelen om je eigen ontwerpen op de ipad te tekenen. Kortom de komende jaren zullen er zeker nog meer mooie nieuwe toepassingen op de markt komen.

https://www.goedkope3dpen.be