0rk.nl
Image default
Alarmsysteem

De klopsleutel

De zogenaamde klopsleutel methode maakt het voor iedereen mogelijk om cilindersloten in deursloten te ontgrendelen. Voor alle gangbare standaard cilinders kun je zelf een klopsleutel maken. Ze passen dan op het betreffende cilindertype van een fabrikant. Alle deuren die met dit type zijn uitgerust, kunnen dan met een paar lichte slagen eenvoudig worden geopend. 

Iedereen kan de klopsleutel methode na korte tijd onder de knie krijgen.

Vooral bij sluitcilinders in het lagere prijssegment van bijna alle fabrikanten leidt de opvallende sleuteltechnologie tot succes.
 
Het gebruikelijke ontwerp van sluitcilinders maakt het gebruik van slagsleutels eenvoudig. Ze zijn zo gefreesd dat de V-vormige insnijdingen in één vlak liggen en een bepaalde diepte hebben, afhankelijk van de cilinder. Door op de sleutel te slaan, drukken de kernpennen op de onderste behuizingspennen, die als het ware in de knieën zijn bevestigd op een veer. Omdat de sleutel in een licht gedraaide positie wordt gehouden, keren deze pennen precies terug naar het punt op de geleider waar ze moeten zijn om te openen.