0rk.nl
Image default
Alarmsysteem

Hoe open je een slot met de lockpick techniek?

Allereerst is het belangrijk om even te vermelden dat de lockpick techniek over het algemeen uitgevoerd wordt door hobbiesten. Het wordt gezien als een sport en de praktische bruikbaarheid is twijfelachtig.
 
Wanneer u dus op zoek bent naar een manier om snel en betrouwbaar en slot te openen dan is lockpicking wellicht niet de beste keuze voor u.  

Instructie voor de lockpick techniek

Okee laten we verdergaan met de instructie voor het openen van een slot met de lockpick techniek. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de verschillende soorten sloten die in de omloop zijn. De lockpick techniek die we hier gaan uitleggen werkt alleen op de stiftcilindersloten en de plaatjescilindersloten.
 
Beide zijn redelijk vergelijkbaar in ontwerp en het zijn de meest voorkomende sloten in Nederland.  

 

Stiftcilindersloten

Stiftcilindersloten zijn vaak terug te vinden bij cilindersloten in deuren of in hangsloten. Plaatjescilindersloten zijn vaak terug te vinden in kastjes, vitrines, postbussen en simpele oudere fietssloten.
 

plaatjescilindersloten

Over het algemeen zijn plaatjescilindersloten wat minder veilig en ook goedkoper om te maken. Je zult ze dus vinden bij sloten die minder waardevolle dingen beschermen. Deze zijn vaak met lockpicking erg makkelijk te openen mits je weet wat je doet.  

 

Het gereedschap

Voordat je begint met lockpicking het je 2 gereedschapjes nodig. Een lockpick en een spanner. De lockpick gebruik je om de pinnen of plaatjes binnen in het slot te kunnen bewegen. De spanner gebruik je om het slot een klein beetje te draaien, zo kun je de pinnen vast klemmen op een positie naar keuze.
 
De combinatie van succes gebruik van beide gereedschappen zorgt ervoor dat je een slot kunt openen.  

 

Voer de spanner in het sleutelgat

Begin met het invoeren van de spanner en voor een licht draaiende kracht uit de kant op waar je normaal ook naartoe zou draaien wanneer je het slot zou openen met de sleutel. De meest voorkomende fout is dat mensen hier teveel kracht op uitoefenen. Het juiste gebruik van de spanner is even essentieel voor het succesvol kunnen lockpicken van en slot als het gebruik van de lockpick.
 
De handeling die je uitvoert met de spanner is ook niet alleen maar een draaiende kracht uitoefenen. De kracht moet je aanpassen door wat je voelt terwijl je aan het friemelen bent met de lockpick binnenin het slot. Oefening is de beste leermeester om de juiste bewegingen eigen te maken.  

 

 

Voer nu de lockpick in het sleutelgat

Wanneer je met de lockpick een pin aan het bewegen bent binnen in het slot en je voelt dat wanneer je de pin een stukje indrukt dat er een klein beetje meer terugslag is op de spanner. Dan zit je op het juiste spoor en moet je de spanner iets laten vieren tot je een klik hoort. Dan zit de pin in de juiste positie.

Maar.. wanneer je teveel de spanner laat vieren dan zullen de pinnen die je reeds naar de juiste positie hebt gebracht weer terug vallen en zul je deze weer opnieuw moeten zetten.
 
Het komt geregeld voor dat je sommige pinnen meerdere keren moet laten vieren en opnieuw moet zetten. Het is een kunde die je alleen door veel te oefenen eigen kunt maken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sleutelgat