0rk.nl
Image default
Alarmsysteem

Alarmsystemen kunnen steeds meer

De alarmsystemen van vandaag zijn heel anders dan die van enkele jaren geleden. Het uitgangspunt is hetzelfde: als de controleur een open deur of beweging voelt, zal hij een sirene laten klinken en een centraal station of de politie bellen. Het verschil is dat de huidige alarmsystemen allerlei nuttige en handige functies toevoegen. Laten we eens kijken naar een aantal van deze nieuwe functies:

De meeste deur-, raam- en bewegingssensoren zijn draadloos in plaats van vast bedrade systemen. Het kan gaan om wifi of om een fatsoenlijke draadloze communicatie. Het bedieningspaneel zal meestal verbinding maken met het centrale station via een cel in plaats van via een landlijn. De algemene onderliggende technologie is beter en betrouwbaarder, wat minder valse alarmen zal genereren.

Alle draadloze alarmen worden gevoed door een batterij. Dit kan het enige voordeel zijn dat een hard-wired systeem heeft ten opzichte van een draadloos systeem. Ik ben echter van mening dat een draadloos systeem beter is, vooral omdat de batterijtechnologie steeds sterker wordt. De meeste draadloze systemen hebben batterijen die tot vijf jaar of langer meegaan.

Wifi camera’s en zelfs deurbelcamera’s kunnen worden aangesloten op de meeste hedendaagse alarmsystemen. Zodra het paneel is geactiveerd, zal elk type alarm ervoor zorgen dat de camera’s worden ingeschakeld en worden opgenomen en opgeslagen in de cloud die u zult controleren. En met wifi camera’s kunt u op elk gewenst moment uw huis visueel controleren.

Slimme assistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant kunnen aan veel alarmsystemen worden toegevoegd. Eenmaal toegevoegd kunt u uw alarm met uw stem bedienen en kunnen er meldingen naar uw smartphone worden gestuurd. Sommige slimme assistenten kunnen zelfs luisteren naar een sirenegeluid en eenmaal gehoord zal het u melden dat het een sirene hoorde. Dit kan gebeuren zonder dat de slimme assistent wordt toegevoegd aan uw alarmsysteem.

Als u een nieuw alarmsysteem overweegt zoals hierboven beschreven, moet u ook rekening houden met de veiligheid van het systeem en van uw wifi zelf. Zorg er eerst voor dat uw wifi router veilig is, een zeer sterk wachtwoord heeft dat u heeft veranderd en de laatste updates heeft. Zorg ervoor dat alle wifi camera’s op dezelfde manier beveiligd zijn. Ten slotte moet de communicatie van de alarmcentrale ook beveiligd zijn en moet u het paneel op een afstand van ten minste zes meter van alle deuren lokaliseren.

https://aannemersherentals.jouwweb.be/

Related posts

Hoe open je een slot met de lockpick techniek?

Draadloos alarmsysteem

Bedrijfsrecherche