0rk.nl
Image default
Bedrijven

De belastingdienst zorgt voor problemen

Ieder bedrijf moet eraan geloven, de boekhouding. De Nederlandse overheid verwacht van ieder bedrijf dus ook de Zelfstandigen Zonder Personeel dat zij een goede boekhouding hebben. De fiscus heeft het recht om deze boeken in te zien op elk moment. De fiscus controleert deze boekhouding steekproefsgewijs bij bedrijven waarvan zij denken dat er iets niet klopt. Als een bedrijf dan vervolgens tegen de lamp loopt dan kan dit betekenen dat het bedrijf een grote boete ontvangt van de fiscus. In het minst goede scenario betekent het ook dat er een rechtszaak zal worden gestart. Zo wordt een bedrijf dan aangeklaagd voor bijvoorbeeld belastingontduiking of fraude. Naast een grote boete kan dit zelfs voor en individuele personen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opleveren. Het is dus belangrijk om de boekhouding goed op orde te hebben.

Te weinig verstand van boekhouden

De boekhouding is voor veel mensen iets stoffigs iets waar zij niet zo graag lang mee bezig zijn. Toch is het hartstikke belangrijk om deze goed en duidelijk bij te houden. Een groot deel van de ondernemers kan zelf niet echt boekhouden. Speciaal voor deze ondernemers zijn er diverse boekhoud pakketten. Deze pakketten helpen de ondernemer met het bijhouden en correct invullen van de boekhouding. Toch kan dit voor sommige ondernemers nog altijd te veel tijd in beslag nemen. Daarnaast geldt dat sommige ondernemers deze softwarepakketten nog steeds niet snappen. Zij weten bijvoorbeeld niet hoe de balans bij het boekhouden werkt.

Een boekhouder inhuren

Voor deze mensen is er de mogelijkheid om een belastingadviseur of een boekhouder in te huren. Deze weet namelijk wel hoe een balans werkt binnen het boekhouden. Dit betekent dat je altijd goed zit.

https://www.stip-t.nl/balans-boekhouden/

Related posts

De opvang van uw kind

Sim only? Gewoon overstappen!

Kies voor een professionele gaswasser