0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Begrijpen hoe u het gebruik van een transpondersleutel kunt ontwijken

 

Een transpondersleutel zendt een radiofrequentie uit die uw ontsteking ervan op de hoogte brengt dat u de juiste sleutel in het contactslot hebt gestoken. Dit kenmerk verhoogt het beveiligingsniveau van uw auto. Het voorkomt ook dat uw auto zonder correcte sleutel gestart kan worden.

Hoewel dit soort sleutelsl uw auto beter beveiligen, betekent dit niet dat u het gebrurik van de sleutel niet kunt ontwijken om uw auto zonder te openen en/of starten. Hier zijn een aantal tips om u te helpen uw auto te starten zonder de transpondersleutel.

Tips voor het ontwijken van het gebruik van een transpondersleutel

Gebruik een tangetje om voorzichtig het hoofd van de sleutel te verwijderen. Als het hoofd niet gemakkelijk van de sleutel afglijdt kunt u overwegen om de sleutel in de tegenovergestelde richting te trekken totdat het hoofd loskomt.

Om te voorkomen dat u de sleutel zodanig beschadigt dat deze niet meer in de cilinder van uw contactslot past is het belangrijk dat u niet met een tang aan de sleutel trekt.

Zodra het hoofd van de sleutel loskomt wilt u een beetje lijm (ter grootte van ongeveer een kwartje) aan de onderkant van de stuurkolom plaatsen. Voor het beste resultaat zorgt u ervoor dat u de lijm zo dicht mogelijk bij het contactslot plaatst. Vervolgens drukt u het sleutelhoofd in de lijm totdat deze goed vastzit. Nu zou u de sleutel moeten kunnen omdraaien en zou de auto moeten starten.

Als u wel eens eerder de bescherming van uw stuurkolom heeft verwijderd is het het beste om het transponderhoofd aan de binnenkant daarvan te bevestigen. U kunt ook overwegen om het contactslot opnieuw te bedraden als u handig bent met elektronica.

Als u dit alles liever niet wilt doen, kunt u altijd nog een omleidingskit kopen. Deze kit is verkrijgbaar bij de meeste winkels die auto-onderdelen verkopen. De kit maakt het u mogelijk om gemakkelijk en veilig het bedradingssysteem van de transpondersleutel om te leggen, zodat u uw auto kunt starten zonder toestemming van de transponder. Voor het beste resultaat moet u er zeker van zijn dat u de sleutel installeert volgens de gebruiksaanwijzing die door de fabrikant is meegeleverd.

Conclusie

Dit zijn een aantal manieren waarop u het gebruik van de transpondersleutel kunt ontwijken. U moet wel weten dat het ontwijken van het gebruik van de transpondersleutel betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over wat u moet doen als u uw sleutel kwijtraakt, maar het maakt uw auto wel een stuk kwetsbaarder voor diefstal omdat andere mensen nu gemakkelijker uw auto kunnen openen en/of starten.

Om er zeker van te zijn dat het werk professioneel gedaan wordt, is het aan te raden om samen te werken met een professionele slotenmaker.

Voor een professionele slotenmaker service in Utrecht kunt u terecht bij “Locksecure”, pioniers in beveiligen in- en rondom het huis.

 

 

 

Related posts

Diversey

Tentamentraining van Scriptium – de ervaring van een rechtenstudent

Een eerste indruk