0rk.nl
Image default
Beauty en verzorging

Zichtbaarheid van littekens verminderen

Iedereen heeft er wel één: een litteken. Achter elk litteken zit een verhaal, want dat is de manier waarop je aan het litteken gekomen bent. De een heeft een zware operatie gehad, terwijl de ander in de bossen langs een tak is geschaafd. Hoewel er altijd een bijzonder verhaal zit achter een litteken, valt het natuurlijk te begrijpen dat je hem niet voor iedereen zichtbaar wil hebben. Nu is dus de grote vraag: hoe kun je het beste een litteken verwijderen?

Het verwijderen van een litteken is een hele opgave, dus daarom is een betere vraag: wat zijn de mogelijkheden om een litteken te verminderen? Er zijn meerdere antwoorden op deze vraag, om te beginnen met het siliconenverband Newgel+ van Medimast. Dit verband is ontwikkeld voor de behandeling van keloïd en hypertrofische littekens en moet dagelijks aangebracht worden. Het is een lang proces van een aantal maanden, maar het effect is wonderbaarlijk. Het litteken zal gedurende deze periode namelijk verkleinen, waardoor het litteken veel minder duidelijk aanwezig is. Bovendien is het siliconenverband in verschillende vormen en maten beschikbaar om het draagcomfort te optimaliseren.

Naast het siliconenverband heeft Medimast ook een speciale silliconengel voor littekens ontwikkeld. Deze Newgel+UV kan goed gecombineerd worden met het siliconenverband en is bedoeld om het oplopen van een litteken te voorkomen. Zodra de wond geheeld is, kan de gel aangebracht worden op de huid. Het vormt zich tot een vergelijkbare tweede huidlaag, die transparant en luchtdoorlatend is. Het effect van de gel is dat het litteken kleiner en zachter wordt en de huid helpen bij het herstel.

Hebt u onlangs ook een litteken opgelopen en weet u niet hoe u deze moet behandelen? Bekijk dan het ruime assortiment van Medimast of neem contact op met Medimast en laat al uw vragen beantwoord worden!

https://medimast.nl/nl/