0rk.nl
Image default
Sport

Welke golfschoenen moet ik aanschaffen?

Bij het aanschaffen van golfschoenen zijn er verscheidene factoren waar u rekening mee moet houden. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de ondersteuning, flexibiliteit en stabiliteit van de schoen. Uiteraard zijn ook uw persoonlijke stijl en budget van belang bij het uitkiezen van golfschoenen die bij u passen. Voordat u golfschoenen aanschaft, bedenkt u dan eerst waar u de schoenen gaat gebruiken, hoe u speelt en onder welke omstandigheden. Golfschoenen bestellen? Met deze zaken plus toelichtingen weet je zeker dat je de juiste keuze maakt! 

Met of zonder spikes?

Golfschoenen zijn verkrijgbaar met of zonder spikes. Voor meer tractie en grip op bijvoorbeeld heuvels en natte golfbanen, kun je het beste kiezen voor schoenen met spikes. Ook zorgen deze schoenen voor de meeste stabiliteit en ondersteuning. Kies je golfschoenen met spikes? Kies dan schoenen die van plastic zijn gemaakt. Golfschoenen met metalen spikes worden vaak niet geaccepteerd op golfbanen omdat deze de greens van de baan beschadigen.
Golfschoenen zonder spikes zijn vaker geschikt voor vlakke banen en droog weer. Daarbij bieden schoenen zonder spikes het voordeel dat ze lichter en flexibeler zijn. Ook zijn deze makkelijker om in te lopen.

Welke stijl?

Met meer zelfvertrouwen presteert u beter op de golfbaan. Kies daarom golfschoenen die bij u passen en waar u zich lekker in voelt. Golfschoenen zijn verkrijgbaar in traditionele stijl, sneakerstijl en als golfsandalen.

Traditionele stijl

De traditionele golfschoenen zijn meestal gemaakt van leer en daardoor waterdicht. Ze geven een klassieke look en zijn prachtig te combineren met een golfbroek. Traditionele golfschoenen worden bijna alleen met spikes gemaakt en zijn de meest duurzame optie. Dat gezegd hebbende, moet deze soort schoenen wel goed verzorgd worden.

Sneakerstijl

De moderne golfschoen kun je zowel op de golfbaan dragen als daarbuiten. Moderne golfschoenen met spikes hebben veel weg van hardloopschoenen. Schoenen zonder spikes lijken echter het meest op casual streetwear. Alle sneakerstijl golfschoenen zijn licht en flexibel. Voor de beste golfprestaties kunt u het beste kiezen voor een sneakerstijl golfschoen met spikes, terwijl schoenen zonder spikes u de meeste comfort zullen geven.

Golfsandalen

Bij warme weersomstandigheden zijn golfsandalen een ideale keuze. Behalve dat ze licht in gewicht en flexibel zijn, bieden ze de voeten veel vrijheid. Let er wel op dat golfsandalen niet gebruikt kunnen worden bij slechte weersomstandigheden of op uitdagend terrein.

Welk materiaal?

De keuze van het materiaal van uw nieuwe golfschoenen zal een grote invloed hebben op het draagcomfort, uw golfprestaties en de duurzaamheid.

Leer

Echt leer zorgt voor zeer duurzame en waterdichte schoenen. Daarbij zorgen golfschoenen van leer voor veel draagcomfort omdat het materiaal zich naar je voet vormt en goed ademt. Hoe hoger de kwaliteit van leren golfschoenen, hoe hoger de prijs. Leren schoenen hebben de juiste zorg nodig, vooral naarmate deze ouder worden.

Kunstleer

Golfschoenen van synthetisch leer zijn makkelijker om schoon te maken en daarbij lichter en flexibeler dan echt leer. Voor wie een beperkt budget heeft, kunnen golfschoenen van synthetisch leer een geschikte keuze zijn. In vergelijking tot schoenen van echt leer zijn deze schoenen echter minder duurzaam, waterafstotend en ademend.

Waterbestendig of waterdicht?

Waterbestendige schoenen stoten tot zekere mate water af, terwijl waterdichte schoenen geen enkel water binnenlaten in de schoen. De meeste golfschoenen van echt leer zijn waterdicht. Golfschoenen van synthetisch leer zijn vaker waterafstotend. Om de waterbestendigheid van uw golfschoenen te verbeteren kunt u een speciale coating aanbrengen op de schoenen.

Ondersteuning, flexibiliteit en stabiliteit

Golfschoenen moeten strak genoeg zitten zodat je voeten niet bewegen tijdens het spelen. Vooral bij de middenvoet moet de schoen strak zitten. Uw tenen moeten een beetje bewegingsvrijheid kunnen hebben. Let er op dat uw zijvoet en voetboog goed ondersteund worden door de schoenen. Om te bepalen hoeveel ondersteuning een golfschoen biedt, kijkt u naar het bovenwerk van de schoen. Deze moet bij de middenvoet stevig zijn en in de voorvoet flexibeler.

Related posts

HockeyToday

Veilige stijlvolle en comfortabele rijkleding van Vestrum, Pikeur en Samshield

Bestel voetbaltickets voor wedstrijden in Spanje of Engeland