0rk.nl
Image default
Woningen

Specifieke hypotheekconstructies als huis kopen niet lukt

Lukt het je niet om een woning te kopen? Lees hieronder hoe jij je maximale hypotheek moet berekenen, over onderhandelen en overbieden en over specifieke hypotheekconstructies. Het moet dan heel raar zijn als een woning kopen niet lukt.

De volgende onderdelen gaan we kort behandelen.

  1. Hoe bereken ik hoeveel hypotheek ik kan krijgen?
  2. Hoeveel kan ik hoger bieden?
  3. Alternatieve hypotheek door huis kopen met ouders tot 4 personen
  4. Alternatieve hypotheek door kopen met broer of zus
  5. Huis kopen met gehele gezin tot 4 personen
  6. Ouderlijk huis kopen

Bovenstaande hypotheken en tips vindt je op overzichtspagina Lexwonen.nl. Van daaruit kan je doorklikken voor meer details en voor meer diepgang in deze hypotheekconstructie.

Hoe weet ik hoeveel ik kan lenen?

Huizenzoekers weten wel hoe ze een hypotheekberekening moeten maken op inkomen via internet. Zoek altijd een grote bank voor de berekening. Vervolgens ga je kijken op Funda of er woningen zijn die je leuk vind. Heb je een huis gevonden mail of app dan die woning naar lexwonen. Je ontvangt direct antwoord wat je moet bieden op dat huis.

Je maximale hypotheek dat je kan krijgen is nooit hoger dan de woningwaarde. Lexwonen kijkt direct wat een goed bod is. Bied je namelijk te hoog omdat de taxatiewaarde lager is dan heb je veel eigen geld nodig.

Hoeveel overbieden op een huis

Let op je mag tot de taxatiewaarde bieden, vaak is dat lager dan de vraagprijs van het huis. Heb je echter eigen geld en of overwaarde dan kan je dat volledig gebruiken om te overbieden.

Tijdens het bieden vermeld je tevens het bedrag aan voorbehoud van financiering. Dat is het bedrag dat je aan hypotheek aanvraagt. Een lager voorbehoud van financiering betekend dat je eigen geld meeneemt of overwaarde. Je koopt de woning dus aan en je hebt minder geld van de hypothecaris nodig dan de waarde van de woning. Dat is een groot voordeel en Lexwonen gaat hier later verder op in. Ook kan je dit tot in details lezen op de pagina “Overbieden huis”.

Ouderlijk huis kopen

Huis kopen van ouders wordt steeds vaker gedaan omdat eigen kind geen ander huis kan kopen. Hij wordt dan overboden. Vaak hebben ouders veel overwaarde en kunnen ze het huis goedkoper aanbieden aan eigen kind. Let op dat de woning niet onder de WOZ-waarde wordt verkocht. De belasting ziet alles onder de WOZ-waarde als schenking. Koop je het ouderlijk huis dan kan je de kosten koper bijna altijd meefinancieren in de hypotheek. Voor meer details kijk op “huis van ouders kopen”.

Als huis kopen niet lukt?

Het lukt jullie niet om een woning te kopen? Te weinig inkomen of te weinig eigen geld? Weet dat je 7 dagen per week terecht kan bij Lexwonen voor hypotheek:

  • Samen met ouders tot 4 personen
  • Met vrienden tot 4 aanvragers
  • Met broer of zus, tot 4 personen
  • Om ouderlijk huis te kopen

Specifieke hypotheekconstructies

Je ziet dat de specialiteit is kopen met familie en zelfs tot 4 personen. Denk er aan dat je altijd vooraf naar de notaris gaat om zaken te bespreken. Doe dit niet als de woning gekocht is. Vooraf eerst alles weten en dan pas kopen. Je wil niet weten hoe vaak huizenzoekers andersom werken.

Koop je met meerdere personen een woning dan moet je daar op één adres werkelijk wonen en ingeschreven staan. Huis mag je zo maar niet verlaten.

Related posts

Specialist gezocht in boren, zagen en frezen in beton

Droomhuis in Hilversum!

Huizen te koop in Spanje