Wat te doen tegen kalknagels?

Oorzaak van de kalknagel

Kalknagels worden veroorzaakt door een besmettelijke schimmelinfectie die niet vanzelf geneest. Als de infectie niet behandeld wordt, kan deze zich snel verergeren en makkelijk verspreiden om zo andere nagels of zelfs familieleden te infecteren. In het volgende artikel vind je een eenvoudig stappenplan om snel van de kalknagel infectie af te komen.

 

Stap 1: diagnose

Laat door een arts vaststellen dat het echt een schimmelinfectie is. Het klinkt logisch, maar niet iedere nagelinfectie wordt veroorzaakt door één en dezelfde schimmel. Voordat je begint met de behandeling dien je zeker te weten dat het om een kalknagel/schimmelnagel gaat.

 

Stap 2: advies

Er zijn diverse manieren om een kalknagel te behandelen. Zo kan je een specialist de nagel laten behandelen (kostbaar), of je doet zelf een behandeling thuis. Er zijn online en bij de drogist diverse producten verkrijgbaar.

 

Stap 3: behandeling

Een kalknagel of schimmelnagel geneest niet vanzelf en moet zodra de diagnose is gesteld, direct behandeld worden. Belangrijk is dat de juiste behandeling gekozen wordt en dat tijdens de behandeling (her)infectie uitgesloten wordt.

 

Tips tegen (her)infectie

Om te voorkomen dat een kalknagel behandeling ook daadwerkelijk aanslaat, is het essentieel om herinfectie te voorkomen. Een geïnfecteerde nagel geneest niet en dient volledige uit te groeien.

 

Tips om herinfectie te voorkomen:

  • desinfecteer douche/bad met chloor of azijn
  • houd voeten schoon en droog
  • draag altijd schone sokken
  • draag slippers in de douche, sportvereniging of zwembad
  • desinfecteer al je schoenen of gooi oude schoenen weg

 

 

Desinfecteer je schoenen!

Schoenen zijn een belangrijke bron van herinfectie. Elke keer dat je met schone, behandelde voeten en nagels vieze schoenen instapt, loop je de kans jezelf de herinfecteren!

 

ProtectAir heeft een desinfecterende medische schoenenspray die los verkrijgbaar is (hier) of in combinatie met een kalknagel behandeling (startset)

 

Succes met de behandeling!

 

 

 

https://www.protectair.eu/