0rk.nl
Image default
Dienstverlening

Handig worden met Excel

Tegenwoordig heeft Iedereen een computer of laptop thuis.  Op zo’n computer zijn oneindig veel dingen te doen. De een gebruikt hem wat serieuzer voor bijvoorbeeld werk, de ander voor school en weer iemand anders gebruikt een computer om spelletjes op te spellen. Ongeacht wat je er mee doet, de kans is groot dat jou computer beschikt over Microsoft Excel. En ik snap je helemaal als je denkt: ‘Waarom zou ik dit aanklikken?’ of ‘wat moet ik met dit programma?’. Maar geef het eens een kans. Je krijgt er geen spijt van. Excel is een erg handig programma waarmee je een heleboel kunt, zélfs als je alleen de basis kent.

 

Wat je allemaal kan met Excel

 Excel is het populairste spreadsheet programma dat de mens kent. Samen met programma’s als Word en Publisher behoort Excel tot de Microsoft Office familie. Doordat Excel wereldwijd razend populair is zijn er veel mensen die het programma dagelijks gebruiken. Maar wat kun je nu precies met Excel? Veel.

Om het simpel te houden: Excel is een rekenblad programma. Dit wilt zeggen dat het geschikt is om getallen en verschillende soorten informatie en data in te verwerken. Ingeprogrammeerde functies doen binnen Excel al het rekenwerk voor jou en kan deze informatie weergeven in grafieken en tabellen. Doordat Excel een echte alleskunner is zie je het programma vaak terug in de bedrijfswereld. Maar niet alleen daar, ook op scholen en in huishoudens wordt het programma veel gebruikt.

 

 

Mooi meegenomen

 Als je Excel goed onder de knie hebt kun je hier in het dagelijks leven veel voordeel uit halen. Denk alleen al aan hoeveel tijd het bespaart als je weet waar het programma allemaal toe in staat is. Ten tweede heb je gegarandeerd een streepje voor als je gaat solliciteren. Ken jij Excel beter dan andere? Dan is de kans groter dat ze kiezen voor jou! Wacht niet langer en meld je vandaag nog aan om een Excel training te volgen. Neem een kijkje op de website van compu-academy. Er zijn verschillende trainingen voor beginners en gevorderden. De trainingen voor gevorderden gaan wat dieper in op functies en formules. Laat je docenten of je baas met open mond toekijken wanneer jij als een echte Excel meester te werk gaat!

 

 

 

https://compu-academy.nl/excel-training/