0rk.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is zoekmachine marketing en waarom in combinatie met social media marketing?

Als we kijken hoe wij ons tegenwoordig oriënteren, dan is dat veel online. Als we al een behoefte hebben om iets aan te schaffen zoeken we online in zoekmachines zoals Google en als we nog geen behoefte hebben; kan deze worden gecreëerd door social media. Maar wat is dat zoekmachine marketing en waarom zou je het combineren met social media marketing? 

Wat is zoekmachine marketing

Met zoekmachine marketing zorg je dat je met je website hoger in google wordt getoond; dit resulteert dat je meer gericht verkeer op je website ontvang en daarmee ook meer nieuwe klanten krijgt. Het kan op twee manieren dat is via Google Ads en door je website te optimaliseren, zodat google deze zelf hoger in Google toont. Allebei deze manieren kan je uitbesteden aan een Online marketing bedrijf of je doet het zelf. Mocht je dit zelf gaan doen hou er dan wel rekening meer dat je hier heel veel tijd in moet gaan steken en dat je ook echt je kennis op moet gaan doen!

Google Ads

Google ads is adverteren in Google. Je betaald per klik naar je website en de kosten hiervan zijn afhankelijk van de concurrentie op een trefwoord. Nou zou je denken je zet het aan en staat er, maar dat is niet helemaal waar. Je kan namelijk veel instellen en sturen zodat je het beste resultaat uit je Google Ads haalt. Een voorbeeld: Je draait om 12 uur vrijwel geen conversies maar de meeste conversies ontstaan om 18 uur. Dan is het toch veel interessanter om je advertenties alleen dan te tonen?  

Waarom Social media combineren met Zoekmachine marketing?

Door je Social Media beheer te combineren met zoekmachine marketing kan je meer conversie draaien. Ga voor jezelf maar eens na: je wordt getriggerd door een advertentie die je op social media hebt gezet, daarna wil je wel eens weten wat de mogelijkheden zijn en ga je zoeken op Google. Je komt dan het bedrijf tegen die je ook heeft getriggerd je te gaan oriënteren. Je leest je dan in over de mogelijkheden en komt twee keer het bedrijf terecht. Dan valt het bedrijf dus op. Je doet nog geen aankoop want je wilt er toch nog even over na denken. In de avond ben je weer een beetje aan het rond kijken op social media en kom je precies het product tegen waar je over na aan het denken was en denk je; weet je wat ik koop het gewoon. Het werkt dus versterkend.

https://allinone-media.nl/

Related posts

Huurrecht advocaat Amsterdam

Personeelsadviseur Simpra

6 regels over gevaarlijke stoffen