0rk.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is virtual reality ook alweer?

Wat is virtual reality?  

Wat is vr? Virtual reality is de omgeving die door middel van computers wordt gegenereerd en met een virtual reality bril te bekijken is. Door het opzetten van bijvoorbeeld een VR-bril waan je je in een virtuele wereld waar je létterlijk kan doen wat je maar wilt. Virtual reality zal in de toekomst niet alleen te zien en te horen zijn, maar ook te voelen en zelfs te ruiken. Virtual reality werd lange tijd tegengehouden door de beperkte technologische mogelijkheden, maar dat is nu verleden tijd! 

Waarom is het zo populair?  

Virtual reality heeft in de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. Steeds meer verschillende vr brillen komen er op de markt en steeds meer mensen blijven een vr bril kopen. Het is mede zo populair omdat er steeds betere opties komen voor vr-games, zoals bijvoorbeeld Eagle Flight VR, voor de Playstation 4. Daarnaast blijven er steeds betere brillen op de markt komen, voor een steeds lagere prijs. Naast gamen kent virtual reality meerdere zakelijke voordelen. Zo kunnen er virtuele housetours gegeven worden aan nieuwe huizenzoekers. Deze kunnen dan al virtueel door het potentiële nieuwe huis lopen, waardoor de koopkans toeneemt. In de toekomst zullen er virtuele mogelijkheden komen voor de medische, industriële en de onderwijssectoren. Daarnaast kan het leger of de brandweer gevaarlijke situaties trainen door middel van virtual reality. Brillen als de HTC VIVE zijn mega populair op het moment.

Welke vr bril moet ik kiezen?

Het kiezen van een nieuwe virtual reality bril kan voor sommige mensen moeilijk zijn. Je moet er voor jezelf achter zien te komen wat je precies met de bril wilt gaan doen. Als je op zoek bent naar een bril om Playstation 4 games mee te spelen, moet je een speciale console vr bril nemen.

 

Als je een vr bril wilt waar je je smartphone in kan doen, moet je een zogenaamde smartphone vr bril nemen. Hier kun je je smartphone in schuiven waardoor je als het ware naar je eigen telefoonscherm kijkt via de bril. Alle hedendaagse smartphones kunnen bewegingen van de gebruiker volgen, waardoor het mogelijk is om je ook in de virtuele wereld te begeven.

 

De toekomst van virtual reality

Al met al ziet de toekomst van virtual reality er zeer rooskleurig uit. Door de technische vernieuwingen is het voor veel fabrikanten rendabel om een nieuw model op de markt te brengen. Ook de aantrek van de markt is hier een gevolg van. Door het groter wordende aanbod van de verschillende vr brillen zullen de prijzen van deze producten ook steeds lager worden, waardoor meer mensen een vr bril kunnen kopen. Waar wacht je nog op? Koop snel je eigen vr bril op www.vrbrilkiezer.nl.

https://www.vrbrilkiezer.nl