0rk.nl
Image default
Zakelijk

Waarom goede consumptiezout veelzijdiger is dan u denkt!

 

Niet alleen in de keuken kunt u consumptiezout op een goede manier gebruiken. Consumptiezout is goed voor veel meer dingen. Je hebt vast wel eens zout voor je voordeur gestrooid om glijpartijen te voorkomen. Dat is al een van de dingen waar je consumptiezout ook goed voor kunt gebruiken. In dit blog hebben wij nog een aantal tips om dit zout veelzijdig te kunnen gebruiken.

  1. Consumptiezout is goed voor uw vissenvijver

    Echt? Jazeker! In menig Japanse vijver met koikarpers wordt simpel consumptiezout gestrooid. Koikarpers zijn in eerste instantie een zoetwatervis maar kunnen baat hebben bij het goed verwerken van zout in het water. Het werkt voor de vissen antibacterieel door de ontsmettende functie van het zout. Zo lopen de vissen veel minder kans op bacteriële infecties. Voordat je dit wilt doen, lees dan goed over de verhoudingen etc. Te veel consumptiezout is ook niet goed!

  2. Consumptiezout als strooizout, goed?

    Het kan, in gevallen van nood een perfecte oplossing bieden. Echter verschilt consumptiezout wel met strooizout vanwege de samenstelling ervan. Strooizout bestaat namelijk niet alleen uit heel fijn zout, maar hier wordt ook antibakmiddel aan toegevoegd en het percentage vocht mag absoluut niet te hoog zijn. Ook wanneer de korrels te groot zijn zal het consumptiezout niet goed functioneren als strooizout.

  3. Conserveren met consumptiezout

    Zoals eeuwen geleden ook al ontdekt was, werkt consumptiezout ook erg goed als conserveermiddel of als bakproduct. Denk bijvoorbeeld aan zalm uit de oven met een zoutkorst. Op deze manier behoudt de vis haar sappen en smaak en tover je een heerlijke maaltijd op tafel. Ook verse gevangen vis wordt ondergedompeld in consumptiezout zodat deze ook vers blijven.

Er bestaan dus meerdere functies om consumptiezout zo goed mogelijk te gebruiken. Super veelzijdig en ook natuurlijk een must om in huis te hebben!