0rk.nl
Image default
Dieren

Verschillende labrador kruisingen

Er zijn een hoop verschillende honden soorten maar de labrador is wel een van populairste. Dit is ook niet zo heel raar want labradors staan er om bekend dat ze zeer sociale honden zijn. Daarom is dit ook een populair ras voor kruisingen. Er zijn dus aardig wat verschillende labradors kruisingen. Een aantal hiervan zijn de:

 

Labrador / Rottweiler kruising

Met de Labrador / Rottweiler kruising worden de pups vaak “Labrottie” genoemd. In deze combinatie kunnen het mooie en zeer aanhankelijke familiehonden zijn. Rottweilers zijn tot 68 cm hoog met grote hoofden. Ze hebben een uitgesproken borstkas en een zeer gespierd lichaam. Het zijn zeer dominante honden die vanaf de eerste dag goed door hun familie moeten worden getraind, zodat ze weten waar hun rang is en hoe ze zich thuis moeten gedragen.

De Labrador kruising “Labrottie” kan net zo groot en zwaar worden als zijn Rottweiler vader of moeder, dus het is essentieel dat hij opgroeit in een omgeving waar hij veel ruimte en ruimte heeft om te spelen. Het karakter van de Rottweiler Het is helemaal niet te voorspellen na welke ouder de kleine pup karakter zal ontwikkelen.

Rottweilers zijn waakhonden, ze zijn zeer loyaal aan hun familie maar uiterst wantrouwig tegenover vreemden. Ten opzichte van kinderen vertonen ze vaak onvoorspelbaar gedrag, tenzij ze goed getraind en gesocialiseerd zijn. De pup moet tijdens zijn opvoeding goed gesocialiseerd worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij regelmatig en goed in contact komt met mensen van alle leeftijden en gewend raakt aan uiterlijke kenmerken zoals baard, hoedenstok, paraplu-rugzak enz.

Het belangrijkste is de sfeer thuis. Wanneer de pup opgroeit, moet hij worden blootgesteld aan regelmatig contact met vreemden en bezoekers. Als hij tijdens een bezoek wordt overladen met lekkernijen en veel aandacht, zal de kleine pup deze bezoeken als een positieve ervaring beschouwen en zal hij niet zo rebels en defensief reageren als er vreemden op bezoek komen.

Helaas hebben Rottweilers een relatief korte levensduur van slechts ongeveer 9 jaar. Ze worden beschouwd als zeer grote honden en hun levensverwachting is daarom veel lager. Rottweilers hebben vaak last van kanker of hartproblemen. Het is aan te bevelen dat wanneer de Rottweiler wat ouder wordt om een oogonderzoek, een heup- en hartonderzoek te ondergaan. Als je besluit om een “Labrottie” te hebben, is het essentieel om beide ouders goed te bekijken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat beide ouders een evenwichtig en vriendelijk karakter hebben.

 

Labrador / Berner Sennenhond kruising

“Labernese” is de naam van de kruising tussen een Labrador en een Berner Sennenhond. Berner Sennenhonden staan bekend als zeer kalm en enigszins afstandelijk ten opzichte van volwassenen. Ze hebben al vanaf pups afaan een zeer goede socialisatie nodig, omdat ze de neiging hebben om nogal zenuwachtig te reageren op vreemden en hun functie als waakhond zeer serieus nemen. Aangezien de Berner Sennenhonden zeer grote honden zijn, is het niet aan te raden om ze mee te nemen naar een huis met kleine kinderen of naar oudere mensen. Berner Sennenhonden zijn ongeveer 70 cm hoog en wegen ongeveer 50 kg.

Ze hebben een lange vacht die veel zorg nodig heeft. Helaas heeft de Berner Sennenhond ook maar een korte levensverwachting door zijn grootte. Dit is gemiddeld 8 jaar. Het is belangrijk om dit te onthouden als je ervoor kiest om een Labernese pup te nemen. Omdat deze dus een veel kortere levensverwachting zou kunnen hebben dan de relatief rasechte Labrador. Denk er aan om tijdens het vooronderzoek na te gaan of er in voorgaande generaties kanker aanwezig is geweest; testen op degeneratieve myelopathie zou ook belangrijk zijn.

De mix “Labernese” zijn prachtige pups en zeer intelligent. Ze zijn geweldige metgezellen. Maar vergeet niet dat de kleine Labrador Mix-puppy’s net zo groot kunnen worden als hun ouders. De Berner Sennenhond zijn temperament kan alle kanten op. Daarom is een vroege en zeer goede socialisatie erg belangrijk, hoe de kleine pup er bij de geboorte ook uitziet.

Related posts

Maak gebruik van social media voor automotive marketing

Wat zijn de voordelen van huisdieren

Welk dierenziekenhuis is het beste?