0rk.nl
Image default
Sport

Veranderingen kledingsponsors van voetbalshirts in 2020!

Elk jaar worden er nieuwe voetbalshirts gepresenteerd. De echte voetballiefhebbers zijn altijd al ver voor het nieuwe seizoen benieuwd naar de nieuwe shirts. Dit jaar zullen er ook wijzigingen zijn in de sponsoren van bepaalde clubs. Ben jij benieuwd naar de clubs welke van sponsor gaan wijzigen in 2020? Lees dan snel verder!

In Zuid-Amerika zijn er al een aantal teams welke de overstap maken van sponsor in de maand januari. Boca Juniors de club van onder andere Carlos Tévez zal als eerste de overstap maken in januari van sponsor. Na 23 jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Boca Juniors en Nike. Er waren al geruchten dat Nike en Boca Junior het sponsorcontract niet gingen verlengen. En dus zal Boca Juniors vanaf januari in nieuwe voetbalshirts lopen van het merk adidas. Boca Juniors en adidas hebben een contract getekend voor tien seizoenen. Het is niet voor het eerst dat adidas kledingsponsor wordt van Boca Juniors. Vanaf 1983 tot 1992 was adidas namelijk al sponsor van Boca Juniors. De drie strepen van adidas zullen dus weer terug te zien zijn op de voetbalshirts van Boca Juniors.

Ook zullen een drietal andere teams uit Zuid-Amerika de overstap maken van sponsor. Zo zal ook Internacional de overstap maken van Nike naar adidas. Cruzeiro maakt de verstap van Umbro naar adidas en Fluminense zal van Under Armour naar Umbro gaan. Het is dus wel duidelijk dat adidas flink heeft geïnvesteerd in Zuid-Amerika.

Niet alleen in Zuid-Amerika zullen we wisselingen van kledingsponsors zijn. In juli 2020 zullen er ook wijzigingen plaatsvinden bij een aantal teams. En ook in de Nederlandse eredivisie zal er een team gaan wijzigen van kledingsponsor.

Celtic zal vanaf volgend seizoen met de 3 strepen van adidas op hun voetbalshirt spelen. Ze maken de overstap van New Balance. Niet alleen Celtic zal de overstap maken naar adidas. Zo zullen ook SSC Napoli en Union Berlin de overstap maken naar adidas. SCC Napoli stapt over van Kappa en Union Berlin van het merk Macron. Ook deze clubs zullen dus gaan spelen in adidas voetbalshirts.

De Champions League winnaar van vorig seizoen Liverpool zal van ook in nieuwe voetbalshirts gaan voetballen vanaf volgend seizoen. Niet New Balance zal de sponsor zijn maar Nike! Zoals eerder in de blog te lezen is er ook een team uit de eredivisie welke overstap van sponsor. Niemand minder dan PSV zal de overstap van Umbro naar PUMA. Newcastle United stopt met PUMA als sponsor en het is nog niet bekend naar welke sponsor ze overstappen.

Dit betekent dat er weer veel veranderingen zullen plaatsenvinden in zowel de thuis als uit voetbalshirts!

Related posts

Sla een balletje in Tubbergen: shortgolf

Een sportieve vakantie met je vrienden

Bij deze racefiets specialist hebben ze een passie voor fietsen