0rk.nl
Image default
Vervoer en transport

Verpakkingsmateriaal en artikelen voor uw verpakkingsmachine

Heb jij in jouw bedrijf te maken met het verpakken van een grote hoeveelheid artikelen? Dat gaat een stuk sneller met het juiste verpakkingsmateriaal en de juiste verpakkingsmachine. Vooral de horizontaalwikkelaars spelen hierin een grote rol.

 

Soorten verpakkingsmachines

In veel bedrijven gebeuren verpakkingstaken nog steeds handmatig, Dit kost veel tijd en het is voor de werknemer ook niet erg gezond om zich constant te buigen over dozen of rondom pallets te lopen om ze te verpakken. Hiervoor is de oplossing om verpakkingsmachines aan te schaffen. Er zijn verpakkingsmachines in allerlei soorten en maten. Van palletwikkelaars tot sealmachines en van dozensluiters tot horizontaalwikkelaars. Bij Idepack vind je ze allemaal. Het belangrijkste is dat al deze machines allemaal een hoop werk uit handen nemen. Wel kun je hierin vaak nog kiezen tussen volledig geautomatiseerde machines en semi automatische machines. Hierdoor kun je zelf kiezen hoeveel handmatig werk er nog moet gebeuren, afhankelijk van het soort verzendingen dat je hebt binnen het bedrijf. Maar al deze verpakkingsmachines worden voornamelijk gebruikt bij bedrijven die grote aantallen artikelen of dozen verwerken. Vind je een verpakkingsmachine een te grote investering? Helaas zijn deze in veel gevallen wel echt noodzakelijk. Maar bij Idepack hebben we een alternatief: gebruikte verpakkingsmachines. Dit zijn machines welke eerder dienst hebben gedaan bij onze klanten en waar wij ook zelf het onderhouden hebben verzorgd. Ook kan het gaan om een showroommodel. Zo weten wij precies hoe de machine ervoor staat en kunnen wij jou garanderen dat ook de gebruikte machine nog vele jaren dienst kan doen.

 

Voordelen van een verpakkingsmachine

Er zijn een aantal belangrijke voordelen te benoemen over de verpakkingsmachines, we hebben er natuurlijk al één genoemd: het kost veel minder tijd. Maar dat is niet het enige voordeel.

  • Efficiënte oplossing voor het productieproces
  • Bespaart kosten
  • Dozen en pallets zien er altijd professioneel en verzorgd verpakt uit
  • De terugverdientijd is kort, dankzij besparing op verpakkingsmateriaal en tijd
  • Minder ziekteverzuim, dankzij ergonomisch werken

In feite krijg je met de aanschaf van verpakkingsmachines alles wat je wil: sneller werken, kosten besparen, professioneel naar buiten communiceren en minder ziekteverzuim.

 

Soorten verpakkingsmateriaal

Om de verpakkingsmachines te laten draaien, is er verpakkingsmateriaal nodig. Wikkelfolie voor de horizontaalwikkelaars, sealfolie voor de sealmachines, etc. Bij Idepack vind je ook het benodigde verpakkingsmateriaal. We hebben een ruim assortiment met scherp geprijsde materialen. Hierbij is wikkelfolie een van de meest gebruikte manieren om de producten te beschermen tijdens transport en gedurende opslag. Maar het is ook erg geschikt voor het bundelen van producten. Rekfolie wordt daarnaast ook regelmatig gebruikt voor het zekeren van ladingen. Op welke manier kan een geautomatiseerde manier van verpakken jouw bedrijf ondersteunen? Voor wat voor verpakkingsmachines ga jij?

 

https://www.idepack.nl/