0rk.nl
Image default
Vervoer en transport

De 5 voordelen van een verpakkingsmachine

Vrijwel alle bedrijven, fabrieken en ondernemingen die actief zijn in de productie, kunnen niet zonder een goede verpakkingsmachine. Verpakkingsmachines, zoals horizontaalwikkelaars, zijn om verschillende redenen onmisbaar. Het belangrijkste doel van deze machines is om producten, dozen en goederen snel en efficiënt van een laag folie te voorzien, zodat deze stevig bij elkaar blijven staan. Maar het gebruik van verpakkingsmachines heeft nog veel meer voordelen te bieden. In dit artikel vatten we de vijf grootste pluspunten van verpakkingsmachines voor je samen.

 

1. Voorkomen van schade aan producten

Het gebruik van een verpakkingsmachine is de finishing touch van het productieproces in veel bedrijven en industrieën. Als de producten, of het nu halffabricaten betreft of eindproducten, van de lopende band rollen, moeten ze natuurlijk nog vervoerd worden. Vaak wordt er gekozen voor stapelen op een palet. Voordat de producten op transport gaan, worden ze omwikkeld met folie, zodat het palet stabiel blijft staan en er geen producten, dozen of goederen vanaf kunnen vallen tijdens het vervoer naar de klant. Dit scheelt jou als ondernemer op termijn veel onnodige schade en daarmee veel tijd en geld. De dozen kunnen namelijk tijdens het transport niet meer vallen en beschadigd raken.

 

2. Gemakkelijker stapelen

Natuurlijk worden niet alle producten die uit fabrieken komen, direct naar de klant vervoerd. Meestal vindt er eerst opslag plaats in een magazijn. Door de goederen op pallets strak in te wikkelen met horizontaalwikkelaars, kan er in het magazijn veel ruimte bespaard worden en kunnen er meer pallets op elkaar worden geplaatst als dat wenselijk is. Magazijnen bieden maar een beperkte opslagcapaciteit, dus is elke ruimtebesparing meegenomen. Een bijkomend en niet onbelangrijk ander voordeel is dat het inpakken ervoor zorgt dat de pallets een stuk stabieler staan. Het risico op vallende spullen in het magazijn, met alle nare gevolgen van dien, wordt zo een stuk kleiner. In deze zin helpt een verpakkingsmachine dus ook om je magazijn veiliger te maken.

 

3. Uitstraling richting je klanten

Een strak en netjes omwikkelde pallet met goederen ziet er professioneel en verzorgd uit. Klanten lieten hierop en willen hun bestellingen graag netjes afgeleverd krijgen. Het inpakken van producten met een inwikkelmachine levert dus ook een bijdrage aan het bedrijfsimago en is in die zin een stukje professionele en slimme p.r. richting je klantenkring.

 

4. Sneller in- en uitladen 

Pallets, dozen en producten die strak in de folie zitten, kunnen sneller uit de magazijnschappen gehaald worden met een vorkheftruck en ook sneller worden ingeladen in vrachtwagens. Heftruckchauffeurs doe je daarom een groot plezier als je ervoor zorgt dat pallets en opslag goed in folie verpakt kunnen worden. Aangezien tijd natuurlijk geld is, is dit sowieso iets om als ondernemer goed over na te denken.

 

5. Bescherming tegen uiteenlopende weersomstandigheden 

Jouw producten op pallets strak inwikkelen heeft ten slotte nog als voordeel dat jouw goederen hiermee goed beschermd zijn tegen diverse weersomstandigheden. Pallets die langs horizontaalwikkelaars zijn geweest, beschermen de producten, dozen en goederen op het pallet tegen neerslag, zoals regen of sneeuw, en tegen de wind. Daarom kun je pallets met folie bij bedrijven ook gerust buiten neerzetten. Dit is extra prettig natuurlijk, omdat je hiermee binnen in het magazijn ruimte bespaard. Tegelijk bespaar je uiteraard ook veel geld doordat je jouw producten goed beschermd tegen vocht of harde windstoten. Zo sla je meerdere vliegen in één klap!

 

https://www.idepack.nl/