0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het huishouden

Iedereen wil natuurlijk heel graag een schoon en opgeruimd huis. Een schoon huis geeft namelijk gewoon een blij gevoel. We geven je daarom graag een paar tips waardoor jij niet meer uren per dag aan het huishouden hoeft te besteden.

 

Begin met jezelf

 

Een lekker muziekje, je favoriete schoonmaak kleding en een lekker kopje thee. Op welke manier kun je nou beter beginnen met schoonmaken dan eerst goed voor jezelf te zorgen? Jij bent tenslotte de schoonmaker van de dag, dus het is heel belangrijk dat je het voor jezelf ook comfortabel mogelijk maakt! Vergeet jezelf ook zeker niet achteraf een beloning te geven.

 

Huis schoonmaken per huishoudelijke klus

 

We raden aan om schoon te maken per huishoudelijke klus. Pak daarom je stofdoek erbij en ga alle kamers in huis af waar gestoft moet worden. Doe dit vervolgens ook met het stofzuigen, voegen wit maken, tegel schoonmaken, het opruimen van de ruimten en bij het dweilen van de vloeren.

 

Natuurlijk zul je het resultaat aan het begin niet zo snel zien, maar uiteindelijk zul je enorm veel tijd gaan besparen. Je hoeft namelijk nu niet steeds te stoppen met stofzuigen omdat er iets in de weg staat. Heerlijk doorwerken dus!

 

Van hoog naar laag werken

 

Werk met je poetsdoek altijd van boven naar beneden. Begin altijd bij de hoogste plekjes en werk op die manier langzaam en grondig naar beneden toe. Dit principe kun je hierna ook aanhouden met het eerst doen van droge dingen en daarna pas met de nattigheid.

 

Plantenspuit gebruiken

 

Vul je plantenspuit met water en een beetje allesreiniger en spuit alles lekker onder. Schud het flesje af en toe een beetje en ook jij bent klaar om de vlekken uit je huis te verbannen. Geloof me, dit werkt heel erg fijn!

 

Bepaal voor jezelf een tijd

 

Bepaal voor jezelf binnen hoe lang jij bepaalde taken af wil hebben. Op die manier maak je het een leuk wedstrijdje tegen de klok en bespaar je natuurlijk nog veel vrije tijd!

https://www.voegxpert.nl/