0rk.nl
Image default
Sport

Squashen om fit te worden

Squashen om fit te worden

Veel mensen willen heel graag in 2019 zo fit mogelijk worden. Zeker aan het begin van het jaar hebben veel mensen het goede voornemen om in 2019 meer te gaan sporten en daarbij in veel gevallen ook nog eens gezonder te gaan eten. Er zijn veel verschillende sporten die steeds populairder worden in Nederland (en in veel andere landen in Europa zelfs). Maar welke sport is nou echt een goede sport om zo gezond mogelijk te worden in 2019 en zo snel mogelijk die winterpondjes eraf te krijgen?

Squashen met vrienden

Veel experts die hier veel over weten zeggen dat squash een enorm gezonde manier is van afvallen en sporten. Squash is een erg explosieve sport wat ervoor zorgt dat mensen die deze sport beoefenen veel calorieën in een relatief korte tijd kunnen verbranden. Maar wat is squash nu precies en waarom vinden experts dit de gezondste sport die er is op dit moment?

In dit blog probeer ik daar meer over te ontdekken en ook precies waarom het zo een leuke sport is om te beoefenen. Daarnaast zullen we de uitspraak onder de loep nemen over waarom de sport zo gezond is en hoeveel calorieën je precies per half uur kunt verbranden wanneer je de sport op een bepaald niveau beoefent.

Wat is squash?

Squash is een sport dat wordt beoefent in een gesloten ruimte met aan iedere zijde een muur. Het leuke aan de sport is dat je elke muur kan gebruiken om de bal tegen de voormuur te krijgen. Zo heb je, in tegenstelling tot andere racket sporten zoals tennis of badminton, enorm veel opties om je tegenstanders voor de gek te houden (en het punt te winnen).

Squash is de meest intensieve sport die je kunt beoefenen. Zo verbrand je, volgens verschillende onderzoeken, zelfs meer calorieën dan met een sport zoals boksen. Dit betekent dat je meer dan 500 calorieën per half uur verbrand (zo kan iedereen wel lekker de zomer in, met het lichaam van je dromen!).

Wil zelf ook proberen te squashen? Het is een relatief makkelijke sport om mee te beginnen (afhankelijk van je tegenstander natuurlijk). Het is wel aan te raden om een over een goedkoop squashracket te bezitten zodat je zeker weet dat het niet aan het materiaal ligt. Goed materiaal is van enorm belang in de squash wereld doordat het je helpt de bal te plaatsen waar je hem wilt plaatsen. Deze squash rackets kun je bij www.QSS-Squash.nl halen.

https://www.qss-squash.nl